ΔΙΕΘΝΗ

Κυρώσεις κατά της Ρωσίας ζητεί από τη Δύση η Τιμοσένκο

Δημοσίευση 4 Μαρτίου 2014, 20:46 / Ανανεώθηκε 4 Μαρτίου 2014, 21:31
Κυρώσεις κατά της Ρωσίας ζητεί από τη Δύση η Τιμοσένκο
Facebook Twitter Whatsapp

Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο κάλεσε σήμερα τις δυτικές δυνάμεις να επιβάλουν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία.

Η πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Γιούλια Τιμοσένκο κάλεσε σήμερα τις δυτικές δυνάμεις να επιβάλουν οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία.

«Οι διπλωματικές προσπάθειες δεν επαρκούν· νομίζω ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να επιβληθούν στη Μόσχα οικονομικές κυρώσεις. Ειδικά αν υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση της βίας», είπε η Τιμοσένκο σε συνέντευξή της στο ιταλικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG24.

Η Τιμοσένκο επανέλαβε εξάλλου το αίτημα προς τη Δύση να προσφέρει βοήθεια στο Κίεβο στη σύγκρουση μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, ειδικά για την Κριμαία. «Ζητώ από τη Δύση να παρέμβει σθεναρά σε διπλωματικό επίπεδο προκειμένου να βοηθήσει την Ουκρανία (...) η χώρα μου είναι αδύναμη απέναντι στη Ρωσία».

«Πιστεύω ότι ο απευθείας διάλογος είναι αδύνατος μετά τη (ρωσική) στρατιωτική επίθεση που υφίσταται η Ουκρανία» εκτίμησε η ίδια προτρέποντας τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας να «συνεχίσουν τις προσπάθειες μεσολάβησης και τις διαπραγματεύσεις με το Κρεμλίνο».

«Είμαι πεπεισμένη ότι οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνουν σεβαστή τη Συνθήκη της Βουδαπέστης και εμείς θα βοηθήσουμε να γίνει σεβαστό το διεθνές δίκαιο» συνέχισε η Γιούλια Τιμοσένκο, επαναλαμβάνοντας προτάσεις που ανήρτησε χθες στον προσωπικό της ιστότοπο.

Το 1994 η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Βρετανία εγγυήθηκαν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

«Η επανάσταση δεν έχει τελειώσει. Συνεχίζουμε τη μάχη και μεγάλες αλλαγές πρέπει ακόμη να πραγματοποιηθούν» προσέθεσε επίσης η Τιμοσένκο στην τηλεοπτική της συνέντευξη.