ΔΙΕΘΝΗ

Απεργία πείνας άρχισε ο Όλιβερ Ιβάνοβιτς

Δημοσίευση 5 Μαρτίου 2014, 11:56 / Ανανεώθηκε 5 Μαρτίου 2014, 11:37
Απεργία πείνας άρχισε ο Όλιβερ Ιβάνοβιτς
Facebook Twitter Whatsapp

Απεργία πείνας με αίτημα τη μεταφορά του από τις φυλακές της Πρίστινας στο κέντρο κράτησης στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα άρχισε χθες ο αρχηγός της Πρωτοβουλίας Πολιτών "Σερβία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη", Όλιβερ Ιβάνοβιτς.

Απεργία πείνας με αίτημα τη μεταφορά του από τις φυλακές της Πρίστινας στο κέντρο κράτησης στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα άρχισε χθες ο αρχηγός της Πρωτοβουλίας Πολιτών "Σερβία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη", Όλιβερ Ιβάνοβιτς

"Ο Όλιβερ Ιβάνοβιτς άρχισε απεργία πείνας επειδή στη φυλακή της Πρίστινας είναι αντιμέτωπος με προβλήματα ασφάλειας και υγείας" δήλωσε ο δικηγόρος του, Νεμπόισα Βλάγιτς. 

Εξήγησε ακόμη ότι έχει ήδη υποβάλει τρία αιτήματα για τη μεταφορά του Όλιβερ Ιβάνοβιτς στη φυλακή στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, τα οποία απορρίφθηκαν, κάποια, μάλιστα, χωρίς να εξεταστούν και τόνισε ότι ο πελάτης του κατέφυγε στην απεργία πείνας για να προστατεύσει τα δικαιώματά του. 

"Ο Όλιβερ Ιβάνοβιτς συνελήφθη για υποτιθέμενα εγκλήματα πολέμου σε βάρος Αλβανών στη διάρκεια των συγκρούσεων στο Κόσοβο και την περίοδο του ακολούθησε. Βρίσκεται στην φυλακή της Πρίστινας, σε πόλη, όπου δεν ζει η οικογένειά του και όπου όλοι οι συλληφθέντες και οι φρουροί είναι Αλβανοί" τόνισε ο κ. Βλάγιτς.

Ο Όλιβερ Ιβάνοβιτς, Σέρβος του Κοσόβου, ο οποίος ήταν υποψήφιος δήμαρχος της Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα στις δημοτικές εκλογές της 23ης Φεβρουαρίου, κρατείται στη φυλακή από τις 27 Ιανουαρίου, όταν συνελήφθη ως ύποπτος για εμπλοκή σε εγκλήματα πολέμου, το 1999, καθώς και σε γεγονότα μετά τον πόλεμο, το 2000.