ΔΙΕΘΝΗ

Τα κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές στη Σερβία

Δημοσίευση 6 Μαρτίου 2014, 22:01 / Ανανεώθηκε 6 Μαρτίου 2014, 16:53
Τα κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές στη Σερβία
Facebook Twitter Whatsapp

Συνολικά 19 πολιτικά κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και ομάδες πολιτών θα κονταροχτυπηθούν στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 16ης Μαρτίου στη Σερβία.

Συνολικά 19 πολιτικά κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και ομάδες πολιτών θα κονταροχτυπηθούν στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 16ης Μαρτίου στη Σερβία.

Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Σερβίας συνεδρίασε τα μεσάνυχτα, μετά τη λήξης της προθεσμίας για την ανάκληση υποψηφιοτήτων και ανακήρυξε τους υποψήφιους.

Στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές λαμβάνουν μέρος 3020 υποψήφιοι για τις έδρες της Σερβικής Βουλής, το 64% των οποίων είναι άνδρες και το 34% γυναίκες.

Συγκεκριμένα, την ψήφο των Σέρβων πολιτών θα διεκδικήσουν ο συνασπισμός με επικεφαλής το κυβερνών Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS), ο συνασπισμός Σερβικό Σοσιαλιστικό Κόμμα-Κόμμα Ενωμένων Συνταξιούχων Σερβίας-Ενωμένη Σερβία (SPS-PUPS-JS), τα αντιπολιτευόμενα, Δημοκρατικό Κόμμα Σερβίας (DSS), Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDP), η Συμμαχία Ούγγρων Βοϊβοντίνας (SVM), το Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα (SRS), το κόμμα Ενωμένες Περιφέρειες Σερβίας (URS), το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα (DS), το κόμμα «Dveri», το Κόμμα Δημοκρατικής Δράσης Σαντζάκ με επικεφαλής τον Σουλεϊμάν Ούγκλιανιν.

Στη «μάχη» των βουλευτικών εκλογών συμμετέχουν επίσης το Νέο Δημοκρατικό Κόμμα του πρώην προέδρου της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, οι Πράσινοι, η Ένωση Σοσιαλδημοκρατών Βοϊβοντίνας με επικεφαλής τον Νέναντ Τσάνακ, το κόμμα «Μαζί για τη Σερβία», η Δημοκρατική Αριστερά Ρομά, η «Τρίτη Σερβία», το «Κόμμα Μαυροβουνίου - Γιόσιπ Μπροζ», η Λίστα Εθνικών Κοινοτήτων - Εμίρ Έλφιτς, ο συνασπισμός του πρώην υπουργού Οικονομίας, Σάσα Ραντούλοβιτς, «Αρκετά», ο «Συνασπισμός πολιτών όλων των εθνών και των εθνοτήτων» (RDS-SDS), το «Πατριωτικό Μέτωπο-Μπόρισλαβ Πέλεβιτς» το «Ρωσικό Κόμμα - Σλόμπονταν Νίκολιτς» και το «Κόμμα Δημοκρατικής Δράσης - Ρίζα Χαλίμι».

Επτά από τους 19 συνδυασμούς κατατέθηκαν από κόμματα που εκπροσωπούν εθνικές μειονότητες.

Στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, το 2012, συμμετείχαν 18 πολιτικοί συνδυασμοί.

Οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στη Σερβία είναι 6.767.324.