ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Διασώθηκαν πάνω από 1.700 μετανάστες τις τελευταίες ημέρες

Δημοσίευση 15 Ιουλίου 2014, 20:00 / Ανανεώθηκε 15 Ιουλίου 2014, 20:00
Ιταλία: Διασώθηκαν πάνω από 1.700 μετανάστες τις τελευταίες ημέρες
Facebook Twitter Whatsapp

Πάνω από 1.700 μετανάστες στα νερά της Μεσογείου διέσωσε η ειδική αποστολή έρευνας και διάσωσης της Ιταλίας τις τελευταίες τρεις ημέρες, όπως ανακοίνωσε το ιταλικό πολεμικό ναυτικό σήμερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πάνω από 1.700 μετανάστες στα νερά της Μεσογείου διέσωσε η ειδική αποστολή έρευνας και διάσωσης της Ιταλίας τις τελευταίες τρεις ημέρες, όπως ανακοίνωσε το ιταλικό πολεμικό ναυτικό σήμερα.

Η ιταλική επιχείρηση διάσωσης «Mare Nostrum» έσωσε πάνω από 1.500 πρόσωπα στα Στενά της Σικελίας μέσα σε ένα 48ωρο, από το Σάββατο ως τη Δευτέρα, και άλλους 200 που επέβαιναν σε τρεις σχεδίες το βράδυ της Δευτέρας.

Η αποστολή εντόπισε επίσης ένα πτώμα σε μια ναυαγισμένη σχεδία και κατάφερε να σώσει άλλα 12 πρόσωπα περίπου 40 ναυτικά μίλια από την ακτή της Λιβύης.

Οι ηπιότερες καιρικές συνθήκες φέτος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια έχουν συμβάλει να φθάσει σε αριθμό που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ των πλήθος των ανθρώπων που προσπαθούν να φθάσουν διά θαλάσσης από τη Βόρεια Αφρική στην Ιταλία, συχνά πάνω σε υπερφορτωμένες βάρκες ή αυτοσχέδια πλοιάρια. Οι περισσότεροι προσπαθούν να γλιτώσουν από τη φτώχεια, πολέμους ή την επιστράτευση.