ΔΙΕΘΝΗ

Δεκάδες συλλήψεις υπαλλήλων παιδικών πάρκων για σεξουαλικά αδικήματα

Δημοσίευση 15 Ιουλίου 2014, 23:36 / Ανανεώθηκε 15 Ιουλίου 2014, 23:35
Δεκάδες συλλήψεις υπαλλήλων παιδικών πάρκων για σεξουαλικά αδικήματα
Facebook Twitter Whatsapp

Δίπλα από τον Μίκυ και τον Ντόναλντ, κίνδυνοι για τα παιδιά.

Δίπλα από τον Μίκυ και τον Ντόναλντ, κίνδυνοι για τα παιδιά.

Δεκάδες εργαζόμενοι στα πάρκα ψυχαγωγίας της Φλόριντας, μεταξύ των οποίων και στη Ντίσνεϊ Ουόρλντ, έχουν συλληφθεί τα τελευταία χρόνια για σεξουαλικά αδικήματα σε βάρος μικρών παιδιών, σύμφωνα με μια έρευνα που έκανε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Μια εκπρόσωπος της Ντίσνεϊ, μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο, επιβεβαίωσε τις συλλήψεις υπαλλήλων σε διάφορα πάρκα ψυχαγωγίας, οι οποίες φτάνουν τις 42, από το 2006.

Οι 35 ήταν στη Ντίσνεϊ Ουόρλντ στο Ορλάντο, δύο στο πάρκο Σιουόρλντ και πέντε στο πάρκο των Στούντιο Γιουνιβέρσαλ. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται εργαζόμενοι στις υπηρεσίες ασφαλείας των πάρκων, ξεναγοί, πωλητές στα καταστήματα δώρων και ένας ενδυματολόγος.

Οι υποθέσεις αυτές δεν σχετίζονταν μεταξύ τους ενώ δεν φαίνεται να είχαν μπει στο στόχαστρο των συλληφθέντων οι επισκέπτες των ψυχαγωγικών πάρκων. Πολλοί από τους υπόπτους κατηγορήθηκαν μόνο για κατοχή παιδικής πορνογραφίας.

Η εκπρόσωπος της Ντίσνεϊ Τζάκι Ουόλερ τόνισε ότι στόχος του πάρκου είναι να εγγυηθεί την ασφάλεια των παιδιών και υπογράμμισε ότι το παρελθόν των υπαλλήλων ελέγχεται εξονυχιστικά πριν τους προσλάβουν.

Το θέμα είναι τι κρύβουν πραγματικά...