ΔΙΕΘΝΗ

Ο τυφώνας Ράμασουν πλησιάζει τις Φιλιππίνες - Εγκαταλείπουν τα σπίτια οι κάτοικοι

Δημοσίευση 16 Ιουλίου 2014, 08:09 / Ανανεώθηκε 16 Ιουλίου 2014, 11:12
Ο τυφώνας Ράμασουν πλησιάζει τις Φιλιππίνες - Εγκαταλείπουν τα σπίτια οι κάτοικοι
Facebook Twitter Whatsapp

Ο τυφώνας Ράμασουν, ο οποίος έχει μέγιστη ισχύ ανέμων 130 χιλιόμετρα ανά ώρα και ριπές του φτάνουν τα 160 χιλιόμετρα ανά ώρα, προσέγγισε το νησί Ράπου-Ράπου στην ανατολική επαρχία της Αλμπέι, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία των Φιλιππίνων. 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο τυφώνας Ράμασουν, ο οποίος έχει μέγιστη ισχύ ανέμων 130 χιλιόμετρα ανά ώρα και ριπές του φτάνουν τα 160 χιλιόμετρα ανά ώρα, προσέγγισε το νησί Ράπου-Ράπου στην ανατολική επαρχία της Αλμπέι, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία των Φιλιππίνων. 

Ο τυφώνας αναμένεται να φτάσει πάνω από την πρωτεύουσα περίπου στις 07:00 ώρα Ελλάδος της Τετάρτης. «Οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί και πραγματικά έχουμε χτυπηθεί σφόδρα», δήλωσε ο Τζόι Σαλσέντα, κυβερνήτης της επαρχίας Αλμπέι. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το κόστος των ζημιών αναμένεται να είναι υψηλό, ωστόσο εξέφρασε την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν θύματα

Χιλιάδες κάτοικοι της επαρχίας αυτής αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους καθώς οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εξέδωσαν σήμα κινδύνου για πιθανές κατολισθήσεις. 

Ο Ράμασουν είναι ο πρώτος τυφώνας που απειλεί τη χώρα μετά το καταστροφικό ξέσπασμα του υπέρ-τυφώνα Χαϊγιάν της κατηγορίας 5, ο οποίος πέρυσι σάρωσε σχεδόν τα πάντα στο πέρασμά του.