ΔΙΕΘΝΗ

«Απαγορευμένη ζώνη» ο εναέριος χώρος πάνω από την Ουκρανία

Δημοσίευση 18 Ιουλίου 2014, 11:23 / Ανανεώθηκε 18 Ιουλίου 2014, 11:44
«Απαγορευμένη ζώνη» ο εναέριος χώρος πάνω από την Ουκρανία
Facebook Twitter Whatsapp

«Απαγορευμένος» θεωρείται ο εναέριος χώρος πάνω από την Ουκρανία, ύστερα από την κατάρριψη του Boeing 777 της Malaysian Airlines.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Απαγορευμένος» θεωρείται ο εναέριος χώρος πάνω από την Ουκρανία, ύστερα από την κατάρριψη του Boeing 777 της Malaysia Airlines. 

Η Ουκρανία σήμερα ανακοίνωσε πως έκλεισε πλήρως τον εναέριο χώρο πάνω από τις ανατολικές περιφέρειες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ όπου μαίνονται οι μάχες, καθώς και ότι απαγόρευσε επίσης εν μέρει τις πτήσεις πάνω από τη γειτονική περιφέρεια του Χάρκοβο.

Χθες, ο o οργανισμός διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη (Εurocontrol) συμβούλευσε τους πιλότους σε ολόκληρο τον κόσμο να αποφεύγουν την περιοχή κοντά στα σύνορα Ουκρανίας-Ρωσίας. 

Επιπλέον, η Lufthansa AG, η Turkish Airlines, η Aeroloft και η Transaero ανακοίνωσαν ότι θα παρακάμπτουν τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

Η British Airways ανακοίνωσε χθες πως θα επενεξετάσει ην πραγματοποίηση των πτήσεων προς το Κίεβο, ενώ στη Γαλλία, η κυβέρνηση της χώρας ζήτησε από τις γαλλικές αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε η ταϊβανέζικη Eva Airways, τα αεροσκάφη της θα σταματήσουν να πετούν στον ουκρανικό εναέριο χώρο. «Τα αεροπλάνα μας θα σταματήσουν άμεσα να περνούν πάνω από τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. «Αυτό το μέτρο θα είναι μόνιμο».

Απαγόρευσε τις πτήσεις η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) εξέδωσε την Πέμπτη απόφαση, σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται στα αμερικανικά αεροσκάφη να πετούν πάνω από τον εναέριο χώρο της ανατολικής Ουκρανίας.

Επικαλούμενη «τα πρόσφατα γεγονότα και τις συνεχιζόμενες επικίνδυνες δραστηριότητες», η FAA αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι οι περιοχές περιορισμού των πτήσεων περιλαμβάνουν τη Συμφερούπολη και το Ντνεπροπέτροφσκ.

«Το μέτρο αυτό έρχεται να επεκτείνει την απαγόρευση πτήσης των ΗΠΑ, η οποία είχε εκδοθεί από τη FAA τον Απρίλιο, πάνω από την περιοχή της Κριμαίας στην Ουκρανία και των γειτονικών περιοχών της Μαύρης Θάλασσας και της Θάλασσας Αζόφ».

Νοτιοκορεάτικες εταιρείες είχαν σταματήσει τις πτήσεις από τον Μάρτιο

Δύο μεγάλες αεροπορικές εταιρείες της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι είχαν σταματήσει τις πτήσεις τους πάνω από τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας από τις 3 Μαρτίου.

Η Korean Air Lines και η Asiana Airlines ανακοίνωσαν αμφότερες ότι είχαν αλλάξει τη διαδρομή στις πτήσεις τους ώστε να αποφεύγουν τα αεροσκάφη να περνούν πάνω από την Ουκρανία.

Ντ. Μ.