ΔΙΕΘΝΗ

Άρχισε να βρέχει πτώματα σε χωριό της Ουκρανίας!

Δημοσίευση 18 Ιουλίου 2014, 18:40 / Ανανεώθηκε 19 Ιουλίου 2014, 00:00
Άρχισε να βρέχει πτώματα σε χωριό της Ουκρανίας!
Facebook Twitter Whatsapp

Δραματικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στο στο χωριό Γκράμποβε της ανατολικής Ουκρανίας, αμέσως μετά την κατάρριψη του Boeing των Malaysia Airlines.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δραματικές σκηνές εκτυλίχθηκαν στο στο χωριό Γκράμποβε της ανατολικής Ουκρανίας, αμέσως μετά την κατάρριψη του Boeing των Malaysia Airlines.

Πρώτα ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη που έκανε τα κτίρια να τρέμουν και μετά άρχισε να βρέχει πτώματα αναφέρουν κάτοικοι.

Μία από τις σορούς πέρασε από τη σκεπή του σπιτιού της Ιρίνα Τιπούνοβα, λίγο αφού το αεροσκάφος εξερράγη. «Ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος και στη συνέχεια όλα άρχισαν να τρέμουν. Μετά αντικείμενα άρχισαν να πέφτουν από τον ουρανό», δήλωσε η 65χρονη συνταξιούχος.

«Μετά άκουσα ένα βουητό και προσγειώθηκε στην κουζίνα», είπε, δείχνοντας την τρύπα που έκανε η σορός μιας γυναίκας όταν πέρασε από την οροφή της κουζίνας του σπιτιού της.

Το γυμνό σώμα της γυναίκας εξακολουθεί να κείτεται στο εσωτερικό του σπιτιού της Τιπούνοβα, δίπλα σε ένα κρεβάτι. Εμφανώς σοκαρισμένη, η συνταξιούχος σχολίασε: «Η σορός είναι ακόμη εδώ γιατί μου είπαν να περιμένω να έρθουν να την πάρουν οι ειδικοί».

Όμως τα άσχημα σκηνικά δεν είχαν τελειώσει εκεί. Περίπου 100 μέτρα μακριά από το σπίτι της Τιπούνοβα, δεκάδες ακόμη σοροί κείτονται σε χωράφια με σιτάρι, στο σημείο όπου κατέπεσε το αεροσκάφος.

Μια 20χρονη κάτοικος, που αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομά της, δήλωσε ότι έτρεξε έξω από το σπίτι της όταν άκουσε το αεροπλάνο να εκρήγνυται. «Άνοιξα την πόρτα και είδα ανθρώπους να πέφτουν. Ένας έπεσε στο περιβόλι μου», είπε.
Από τον ουρανό δεν έπεσαν μόνο πτώματα. Κομμάτια μετάλλου, αποσκευές και άλλα συντρίμμια έπεσαν στο έδαφος σε αυτή την περιοχή περίπου 40 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα.

Σημειώνεται ότι το μπροστινό τμήμα του αεροπλάνου έπεσε σε ένα χωράφι με ηλιοτρόπια, περίπου ένα χιλιόμετρο από το σπίτι της Τιπούνοβα. 

Οι διασώστες δήλωσαν ότι έχουν εντοπίσει τις περισσότερες σορούς, η πλειονότητα των οποίων είναι σχεδόν ανέπαφες, όμως άλλες είναι ακρωτηριασμένες.

Μεταξύ των νεκρών είναι πολλές γυναίκες και παιδιά, ανάμεσά τους και ένα δεκάχρονο αγόρι η σορός του οποίου κείτεται δίπλα στο πιλοτήριο σκεπασμένη με ένα πλαστικό σεντόνι.

Η περιοχή παραμένει χαοτική σχεδόν 24 ώρες μετά τη συντριβή του αεροσκάφους. Οι διασώστες, που χθες ήταν ακόμη λίγοι, έχουν αυξηθεί σημαντικά σήμερα και έχουν στήσει δύο σκηνές τις οποίες χρησιμοποιούν ως βάση. Συντρίμμια, πτώματα και ανθρώπινα μέλη είναι διασκορπισμένα σε μια ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων. Ο θάνατος χτύπησε το χωριό...