ΔΙΕΘΝΗ

Ματαιώνονται οι πτήσεις στη Βρετανία λόγω καιρού

Δημοσίευση 19 Ιουλίου 2014, 17:33 / Ανανεώθηκε 19 Ιουλίου 2014, 17:33
Ματαιώνονται οι πτήσεις στη Βρετανία λόγω καιρού
Facebook Twitter Whatsapp

Η διοίκηση του αεροδρομίου του Χίθροου ενημέρωσε τις αεροπορικές εταιρίες ότι θα πρέπει να ακυρώσουν μία στις πέντε πτήσεις στη διάρκεια ενός δίωρου αργότερα το απόγευμα σήμερα.

Η διοίκηση του αεροδρομίου του Χίθροου ενημέρωσε τις αεροπορικές εταιρίες ότι θα πρέπει να ακυρώσουν μία στις πέντε πτήσεις στη διάρκεια ενός δίωρου αργότερα το απόγευμα σήμερα, καθώς η Βρετανία είναι αντιμέτωπη με νέες ισχυρές καταιγίδες και κεραυνούς που έχουν πλήξει πολλές περιοχές της χώρας τις τελευταίες 24 ώρες.

Η βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία ανέφερε πως ισχυρές βροχές που θα συνοδεύονται από κεραυνούς θα σημειωθούν στην Αγγλία και στην Ουαλία, ενώ έχουν εκδοθεί κατά τόπους κίτρινοι συναγερμοί σε ολόκληρη τη χώρα.

Κατακλυσμιαίες βροχές, συχνοί κεραυνοί, μεγάλες χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι αναμένονται όπου σχηματίζονται καταιγίδες.

Εκπρόσωπος του Χίθροου, του τρίτου μεγαλύτερου αεροδρομίου στον κόσμο από άποψη επιβατικής κίνησης, δήλωσε πως μία στις πέντε πτήσεις θα ακυρωθούν μεταξύ 18:00 και 20:00, οπότε υπάρχει ισχυρή πιθανότητα εκδήλωσης σφοδρών καιρικών φαινομένων.