ΔΙΕΘΝΗ

Πορεία στη Μελβούρνη για τα 40 χρόνια από τον Αττίλα

Δημοσίευση 20 Ιουλίου 2014, 21:01 / Ανανεώθηκε 20 Ιουλίου 2014, 12:37
Πορεία στη Μελβούρνη για τα 40 χρόνια από τον Αττίλα
Facebook Twitter Whatsapp

Πολυάριθμοι ομογενείς έλαβαν μέρος σήμερα σε πορεία, στο κέντρο της Μελβούρνης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την τουρκική εισβολή και κατοχή της βόρειας Κύπρου

Πολυάριθμοι ομογενείς έλαβαν μέρος σήμερα σε πορεία, στο κέντρο της Μελβούρνης με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από την τουρκική εισβολή και κατοχή της βόρειας Κύπρου.

 Οι ομογενείς συγκεντρώθηκαν έξω από το πολιτειακό κοινοβούλιο της Βικτόριας όπου έγιναν και ομιλίες και εγκρίθηκε και σχετικό ψήφισμα.

 Η σημερινή πορεία αποτέλεσε την κορύφωση των εκδηλώσεων που οργάνωσε στη Μελβούρνη η Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα, με την ευκαιρία της θλιβερής επετείου.

 Εξάλλου την Πέμπτη, αντιπρόσωποι Οργανισμών και ομογενείς συγκεντρώθηκαν μπροστά από το τουρκικό Προξενείο της Μελβούρνης και διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά.

 Με σημαίες, πανό, πλακάτ και συνθήματα, οι διαδηλωτές τόσο σήμερα, όσο και την Πέμπτη, ζήτησαν την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο, τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των κατοίκων όπως ορίζουν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και απαίτησαν η Τουρκία να σεβαστεί τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και του Συμβουλίου Ασφαλείας.-