ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν προς αυτονομιστές: Να επιτραπεί η πρόσβαση των ερευνητών στον χώρο της συντριβής

Δημοσίευση 21 Ιουλίου 2014, 10:51 / Ανανεώθηκε 21 Ιουλίου 2014, 10:01
Πούτιν προς αυτονομιστές: Να επιτραπεί η πρόσβαση των ερευνητών στον χώρο της συντριβής
Facebook Twitter Whatsapp

Να επιτρέψουν την πρόσβαση των διεθνών εμπειρογνωμόνων στον χώρο της συντριβής του αεροσκάφους της Malaysia Airlines κάλεσε τους αυτονομιστές ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Να επιτρέψουν την πρόσβαση των διεθνών εμπειρογνωμόνων στον χώρο της συντριβής του αεροσκάφους της Malaysia Airlines κάλεσε τους αυτονομιστές ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν

«Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να υπάρξουν εγγυήσεις για την ασφάλεια των διεθνών εμπειρογνωμόνων στον τόπο της τραγωδίας», είπε ο Πούτιν, φορώντας σκούρο κοστούμι και μαύρη γραβάτα, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση. 

Ο Πούτιν επανέλαβε ότι είναι πεπεισμένος ότι η τραγωδία δεν θα είχε συμβεί, εάν η ουκρανική κυβέρνηση δεν είχε τερματίσει την εκεχειρία και δεν είχε επαναλάβει τις επιχειρήσεις κατά των φιλορώσων αυτονομιστών της ανατολικής Ουκρανίας. 

«Ωστόσο, κανείς δεν πρέπει -και δεν έχει το δικαίωμα- να χρησιμοποιήσει αυτήν την τραγωδία για την επίτευξη εγωιστικών πολιτικών στόχων. Τέτοια γεγονότα δεν πρέπει να διχάζουν τους ανθρώπους, αλλά να τους ενώνουν», είπε.