ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη για τη Γάζα

Δημοσίευση 21 Ιουλίου 2014, 14:32 / Ανανεώθηκε 21 Ιουλίου 2014, 14:01
ΟΗΕ: Συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη για τη Γάζα
Facebook Twitter Whatsapp

Την Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως το  Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα πραγματοποιήσει μια έκτακτη συνεδρίαση την Τετάρτη 23 Ιουλίου για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη, περιλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ», ανέφερε η ανακοίνωση του ΟΗΕ.

Η Ναβί Πιλάι, η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, έχει δηλώσει ότι τα πλήγματα που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ στη Γάζα πιθανόν παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, το οποίο απαγορεύει να στοχοθετούνται άμαχοι.

Το Συμβούλιο θα συνεδριάσει για την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα μετά από αίτημα της Αιγύπτου, του Κράτους της Παλαιστίνης και άλλων αραβικών και ισλαμικών κρατών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού. 

Η Αίγυπτος υπέβαλε το αίτημα εκ μέρους της ομάδας των αραβικών κρατών και υποστηρίχτηκε από τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό μελών για να γίνει έκτακτη σύνοδος.

Την Αίγυπτο υπόστήριξαν 16 από τις 47 χώρες, ανάμεσά τους η Ρωσία, η Κίνα και η Σαουδική Αραβία.