ΔΙΕΘΝΗ

Ο νέος και ωραίος σοσιαλιστής ηγέτης

Δημοσίευση 21 Ιουλίου 2014, 14:34 / Ανανεώθηκε 21 Ιουλίου 2014, 14:34
Ο νέος και ωραίος σοσιαλιστής ηγέτης
Facebook Twitter Whatsapp

Είναι νέος, ωραίος, σοσιαλιστής, άφθαρτο πρόσωπο και προέρχεται από χώρα του ευρωπαϊκού Νότου. 

Είναι νέος, ωραίος, σοσιαλιστής, άφθαρτο πρόσωπο και προέρχεται από χώρα του ευρωπαϊκού Νότου. Συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που του δίνουν την άνεση να κινηθεί και να αναδειχθεί σε πρωταγωνιστή της ισπανικής πολιτικής σκηνής. 
 
 
Ο λόγος για τον 42χρονο Πέδρο Σάντσες, τον νέο πρόεδρο του Σοσιαλιστικού κόμματος της Ισπανίας (PSOE). Αναδείχθηκε στην ηγεσία του κόμματος με 49% έπειτα από έκτακτο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα στις ευρωεκλογές. 
 
 
Έχει καταφέρει μόνο και μόνο με την εμφάνισή του και την αύρα που αποπνέει να στρέψει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον πάνω του. Οι περισσότεροι ασχολούνται περισσότερο με το παρουσιαστικό του παρά με τις θέσεις και το πρόγραμμά του. 
 
 
Χαρακτηριστικός ο τίτλος της El Pais μετά την εκλογή του «Σάντσες: να είσαι ωραίος δεν είναι αρκετό» αλλά και το απαξιωτικό σχόλιο της αριστερής «Publico»: «Μήπως λοιπόν θα ήταν καλύτερα να διαφήμιζε καφέδες Nespresso;»
 
 
 
Ο ίδιος δεν δείχνει να πτοείται και διακηρύσσει τις τρεις βασικές του αρχές: δηλώνει μεταρρυθμιστής, πολέμιος της λιτότητας όπως επιβάλλεται από τη Γερμανία και σοσιαλιστής
 
 
Τα πράγματα για τον Σάντσες που μέχρι τις εθνικές εκλογές έχει 18 μήνες να παλέψει δεν είναι εύκολα. Ο ισπανικός λαός επιρρίπτει ευθύνες στο Σοσιαλιστικό Κόμμα για την οικονομική κατάσταση της χώρας, αντιτίθεται στους συντηρητικούς που επιβάλλουν αυστηρά μέτρα λιτότητας και στρέφονται προς δυο νέα ριζοσπαστικά κόμματα της Αριστεράς με κυρίαρχο το Podemos (σημαίνει Μπορούμε), που γεννήθηκε μέσα από το ισπανικό κίνημα των Αγανακτισμένων. 
 
 
Ο Πέδρο Σάντσες είναι γέννημα θρέμμα Μαδριλένιος, διδάσκει Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο οδηγεί ένα Peugeot 407 και είναι -δυστυχώς για το γυναικείο κοινό-παντρεμένος και έχει δύο κόρες.