ΔΙΕΘΝΗ

Κάμερον: Η ΕΕ έτοιμη να επιβάλει πιο σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία

Δημοσίευση 21 Ιουλίου 2014, 16:02 / Ανανεώθηκε 21 Ιουλίου 2014, 16:02
Κάμερον: Η ΕΕ έτοιμη να επιβάλει πιο σκληρές κυρώσεις στη Ρωσία
Facebook Twitter Whatsapp

Αυστηρή προειδοποίηση προς τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, έστειλε σήμερα ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυστηρή προειδοποίηση προς τον ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, έστειλε σήμερα ο βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Κάμερον προειδοποίησε τον Πούτιν ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να επιβάλει σκληρότερες κυρώσεις στη Ρωσία μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών.

"Η Ρωσία πρέπει να ξέρει ότι έπεται δράση αν δεν υπάρξει μια ριζική αλλαγή στον τρόπο που συμπεριφέρονται", δήλωσε ο Κάμερον.

"Η ΕΕ είναι έτοιμη να λάβει περαιτέρω μέτρα", σημείωσε.

Ο βρετανός πρωθυπουργός, ο οποίος μίλησε τηλεφωνικώς χθες με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, σημείωσε ότι οι κυρώσεις αυτές μπορεί να πλήξουν προηγμένα βιομηχανικά αγαθά που μπορεί να έχουν διπλή χρήση, για αμυντικούς σκοπούς. Ωστόσο ο Κάμερον δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με τα αγαθά αυτά ή τις κυρώσεις.

Ο βρετανός πρωθυπουργός σημείωσε εξάλλου ότι ο πρόεδρος Πούτιν θα πρέπει να διασφαλίσει ότι οι υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία θα χορηγήσουν πλήρη πρόσβαση στον τόπο στον οποίο κατέπεσε το αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών και συνέστησε επίσης άνευ περιστροφών στο Κρεμλίνο να σταματήσει να παρέχει όπλα στους αυτονομιστές της ανατολικής Ουκρανίας.

"Δεν χρειάζεται άλλα όπλα να περάσουν τα σύνορα, άλλα στρατεύματα να περάσουν τα σύνορα, άλλη υποστήριξη για τους αυτονομιστές — σεβασμός για την ουκρανική εδαφική ακεραιότητα, αυτό είναι που χρειάζεται και αυτό πρέπει να προωθηθεί", σημείωσε ο Κάμερον σε απόσπασμα των δηλώσεών του που μεταδόθηκε από την βρετανική τηλεόραση.