ΔΙΕΘΝΗ

Ενισχύονται οι κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Συρίας

Δημοσίευση 22 Ιουλίου 2014, 14:27 / Ανανεώθηκε 22 Ιουλίου 2014, 14:27
Ενισχύονται οι κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Συρίας
Facebook Twitter Whatsapp

Την ενίσχυση των κυρώσεων τις οποίες χει επιβάλει σε βάρος του συριακού καθεστώτος αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ενίσχυση των κυρώσεων τις οποίες χει επιβάλει σε βάρος του συριακού καθεστώτος αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση, προσθέτοντας τρία πρόσωπα και εννέα οντότητες στη μαύρη λίστα που έχει καταρτίσει.

Με την απόφαση αυτή, αυξάνονται τα πρόσωπα τα οποία στοχοθετούνται από τις κυρώσεις της ΕΕ σε 192 και τον αριθμό των νομικών προσώπων —κυρίως δημοσίων οργανισμών και επιχειρήσεων της Συρίας— σε 62.

«Λαμβάνοντας υπόψη τη βαρύτητα της κατάστασης στη Συρία, το Συμβούλιο ενίσχυσε σήμερα τα περιοριστικά μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί από την ΕΕ εναντίον του συριακού καθεστώτος», ανέφεραν οι 28 σε μια ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε την ημέρα του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.

«Το Συμβούλιο στοχοθετεί τρία νέα πρόσωπα και εννέα οντότητες λόγω της εμπλοκής τους στη βίαιη καταστολή η οποία ασκείται εναντίον του άμαχου πληθυσμού ή της υποστήριξής τους στο καθεστώς».

Οι κυρώσεις αφορούν το πάγωμα πόρων των προσώπων και των οντοτήτων αυτών εντός της δικαιοδοσίας της ΕΕ, αλλά και την απαγόρευση στα πρόσωπα αυτά να ταξιδεύουν στην επικράτεια των κρατών-μελών.

Οι κυρώσεις αυτές θα τεθούν σε ισχύ αύριο Τετάρτη, όταν τα ονόματα των προσώπων και των οντοτήτων που αφορούν θα δημοσιευθούν στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ.

Οι κυρώσεις της ΕΕ, που θα διαρκέσουν έως τουλάχιστον την 1η Ιουνίου 2015, περιλαμβάνουν επίσης ένα εμπάργκο στο συριακό πετρέλαιο και την πλήρη απαγόρευση των εξαγωγών όπλων στις αρχές της Συρίας.