ΔΙΕΘΝΗ

Κέρι: Μόνη ελπίδα η πρόταση της Αιγύπτου

Δημοσίευση 22 Ιουλίου 2014, 16:17 / Ανανεώθηκε 22 Ιουλίου 2014, 17:49
Κέρι: Μόνη ελπίδα η πρόταση της Αιγύπτου
Facebook Twitter Whatsapp

Μοναδική ελπίδα για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας είναι η πρόταση της Αιγύπτου για εκεχειρία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μοναδική ελπίδα για την κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας είναι η πρόταση της Αιγύπτου για εκεχειρία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

«Υπάρχει πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούμε να δώσουμε τέλος στη βία και είναι η αιγυπτιακή πρόταση», ανέφερε ο Κέρι σε κοινή του συνέντευξη Τύπου με τον αιγύπτιο ομόλογό του, Σαμέχ Σούκρι.

Όπως είπε ο Κέρι, η Χαμάς θα πρέπει να επιδιώξει διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό της βίας βασιζόμενη στην αιγυπτιακή πρόταση για κατάπαυση του πυρός. Ωστόσο, η προηγούμενη μεσολαβητική προσπάθεια της Αιγύπτου, που είχε γίνει δεκτή από το Ισραήλ, είχε απορριφθεί από την παλαιστινιακή οργάνωση.

"Η Χαμάς έχει να κάνει μια βασική επιλογή η οποία θα έχει βαθιές συνέπειες επιπτώσεις για το λαό της Γάζας. Οι Αιγύπτιοι της παρέχει το πλαίσιο ώστε να έχει μια σοβαρή συζήτηση με τις άλλες (παλαιστινιακές) οργανώσεις", τόνισε.

Ο Κέρι υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να επιτευχθεί άμεσα μια συμφωνία εκεχειρίας ώστε να σωθούν ζωές αθώων ανθρώπων, όμως είπε ότι "αυτό προφανώς δεν αρκεί". "Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει μια σοβαρή δέσμευση, μια συζήτηση, μια διαπραγμάτευση για τα υποκείμενα ζητήματα που μας έφεραν μέχρι εδώ", κατέληξε.