ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός πρεσβευτής: Δικαιούμαστε το Νόμπελ Ειρήνης!

Δημοσίευση 22 Ιουλίου 2014, 23:33 / Ανανεώθηκε 22 Ιουλίου 2014, 23:33
Ισραηλινός πρεσβευτής: Δικαιούμαστε το Νόμπελ Ειρήνης!
Facebook Twitter Whatsapp

«Πυρά» κατά της Χαμάς εξαπέλυσε ο ο πρεσβευτής του Ισραήλ στις ΗΠΑ, κάνοντας μία δήλωση που προκαλεί αίσθηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Πυρά» κατά της Χαμάς εξαπέλυσε ο ο πρεσβευτής του Ισραήλ στις ΗΠΑ, κάνοντας μία δήλωση που προκαλεί αίσθηση.

«Οι Ισραηλινοί στρατιώτες δικαιούνται το Νόμπελ Ειρήνης για την απίστευτη αυτοσυγκράτηση που έχουν επιδείξει στον αγώνα τους κατά της Χαμάς, υποστήριξε τονίζοντας ότι η χώρα του έχει το δικαίωμα να αμύνεται απέναντι στις επιθέσεις.

Ο διπλωμάτης Ρον Ντέρμερ έκανε τις δηλώσεις αυτές το βράδυ της Δευτέρας, σε μια εκδήλωση της οργάνωσης Ενωμένοι Χριστιανοί για το Ισραήλ, σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook.

Παραλληλίζοντας τις ρουκέτες που εκτοξεύει η Χαμάς στο Ισραήλ με τους γερμανικούς βομβαρδισμούς στο Λονδίνο κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο πρεσβευτής τα έβαλε με όσους «κατηγορούν αδιάντροπα το Ισραήλ για γενοκτονία και μας βάζουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για εγκλήματα πολέμου».

Ο πρεβευτής δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η αλήθεια είναι ότι οι δυνάμεις άμυνας του Ισραήλ θα έπρεπε να πάρουν το Νόμπελ Ειρήνης επειδή μάχονται με απίστευτη αυτοσυγκράτηση».

Σήμερα, πάντως, οι ήταν πιο συγκρατημένος και παραδέχτηκε ότι το Ισραήλ «δεν είναι τέλειο».

«Κι εμείς διαπράττουμε λάθη. Ένας πύραυλος μπορεί να εκραγεί σε λάθος σημείο, μπορεί να κάνουμε λάθος στον τομέα των πληροφοριών όμως ποτέ δεν βάζουμε εν γνώσει μας τους πολίτες στο στόχαστρο. Το Ισραήλ ποτέ δεν βάζει στο στόχαστρο τους Παλαιστίνιους πολίτες. Όταν σκοτώνεται ένας πολίτης, η επιχείρηση έχει αποτύχει, είναι μια τραγωδία», συνέχισε.

Ο ίδιος είπε ότι πολλοί Παλαιστίνιοι πολίτες χρησιμοποιούνται ως «ανθρώπινες ασπίδες» από τη Χαμάς η οποία τοποθετεί τους εκτοξευτήρες ρουκετών σε στρατηγικά σημεία, όπως σε νοσοκομεία και σχολεία.