ΔΙΕΘΝΗ

Χάκερ πωλούσε στο Twitter κωδικούς για τον server της Wall Street Journal!

Δημοσίευση 23 Ιουλίου 2014, 08:11 / Ανανεώθηκε 23 Ιουλίου 2014, 08:19
Χάκερ πωλούσε στο Twitter κωδικούς για τον server της Wall Street Journal!
Facebook Twitter Whatsapp

Θύμα χάκερ έπεσε η  Wall Street Journal χθες το βράδυ.

Θύμα χάκερ έπεσε η Wall Street Journal χθες το βράδυ.

Ο νεαρός άνδρας ανέλαβε την ευθύνη στο Twitter  όπου και προσέφερε προς πώληση κωδικούς πρόσβασης στον σέρβερ της αμερικανικής οικονομικής εφημερίδας. 

Η εφημερίδα - η οποία ανήκει στον ίδιο όμιλο με το πρακτορείο οικονομικών ειδήσεων Dow Jones Newswire- αναφέρει στην έκδοσή της ότι η υπηρεσία της γραφιστικής απεικόνισης των ειδήσεών «έπεσε θύμα πειρατείας από τρίτα μέρη», υποστηρίζοντας πάντως πως «μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί καμιά ζημιά». 

"Στο στάδιο αυτό δεν βλέπουμε καμιά απόδειξη πως υπάρχει οποιαδήποτε επίπτωση στους πελάτες του Dow Jones ή στις προσωπικές πληροφορίες των πελατών", διαβεβαίωσε μια εκπρόσωπος της εφημερίδας. 

Καμιά αλλαγή στους χάρτες ή τους πίνακες δεν έχει εξάλλου διαπιστωθεί, όμως "συνεχίζεται ακόμη η εξέταση" του συστήματος, διαβεβαιώνει η εφημερίδα, διευκρινίζοντας πως χρησιμοποιήθηκαν πολλοί υπολογιστές για να "απομονωθούν" οι επιθέσεις.

Η WSJ)αναφέρει πως ανακάλυψε την εισβολή μετά την "ανάληψη της ευθύνης" γι' αυτήν στο Twitter από έναν χάκερ ο οποίος προσέφερε, έναντι χρημάτων, πληροφορίες για τους πελάτες του ιστότοπου, αλλά και δεδομένα που επιτρέπουν την πρόσβαση στον σέρβερ της εφημερίδας. 

Σύμφωνα με τον Άντριου Κομαρόφ, εμπειρογνώμονα στην ασφάλεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών ο οποίος ειδοποίησε την εφημερίδα για την εισβολή και βρίσκεται επί τα ίχνη του εισβολέα, όπως σημειώνει η WSJ, μια τέτοια πρόσβαση θα επέτρεπε σε κάποιον "να τροποποιεί άρθρα, να προσθέτει νέα περιεχόμενα και να καταργεί λογαριασμούς χρηστών".