ΔΙΕΘΝΗ

Το τελευταίο «ταξίδι» του Costa Concordia

Δημοσίευση 23 Ιουλίου 2014, 12:07 / Ανανεώθηκε 23 Ιουλίου 2014, 13:24
Το τελευταίο «ταξίδι» του Costa Concordia
Facebook Twitter Whatsapp

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει το τελευταίο ταξίδι του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia.

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ξεκινήσει το τελευταίο ταξίδι του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις ημέρες στο λιμάνι της Γένοβας, όπου και θα διαλυθεί.

Το πλοίο θα συνοδεύσουν από το νησί Τζίλιο στη Γένοβα 14 πλοία. Θα προσεγγίσουν το νησί της Κορσικής και στη συνέχεια θα καταλήξουν στο λιμάνι της Γένοβας, πρωτεύουσας της Λιγουρίας.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, δεν πρόκειται να υπάρξει κίνδυνος μόλυνσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ωστόσο ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο πρόκειται να παρακολουθήσει εξ αποστάσεως από την Κορσική αυτόν τον τετραήμερο πλου.

Παράλληλα και ιταλικές οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, ζητούν την τήρηση των υψηλότερων δυνατών κανόνων ασφαλείας, με στόχο την προστασία των θαλάσσιων υδάτων, καθώς στο εσωτερικό του κρουαζιερόπλοιου υπάρχουν ακόμη περίπου 100 τόνοι καυσίμων.

Εν τω μεταξύ, τα μέσα ενημέρωσης της Ρώμης επισημαίνουν ότι μετά την κρίσιμη φάση της «ανάδυσης» μέρους του πλοίου από τη θαλάσσια περιοχή του νησιού Τζίλιο, τις περασμένες εβδομάδες, το ταξίδι αυτό προς την Γένοβα είναι εξίσου κρίσιμο, διότι υπάρχει θεωρητικά ακόμη ο κίνδυνος να «κοπεί στα δυο» το κρουαζιερόπλοιο.

Κατά το τραγικό ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου αυτού της εταιρείας Costa Crociere, στις 13 Ιανουαρίου του 2012, έχασαν την ζωή τους 27 επιβάτες και 5 μέλη του πληρώματος.