ΔΙΕΘΝΗ

Γάζα: «Αν δεν επιβιώσω να θυμάστε: δεν ήμουν τρομοκράτης. Ήμουν στο σπίτι»

Δημοσίευση 24 Ιουλίου 2014, 07:50 / Ανανεώθηκε 24 Ιουλίου 2014, 07:50
Γάζα: «Αν δεν επιβιώσω να θυμάστε: δεν ήμουν τρομοκράτης. Ήμουν στο σπίτι»
Facebook Twitter Whatsapp

Ο αριθμός των θυμάτων στη Γάζα διαρκώς αυξάνεται, η επιχείρηση του Ισραήλ συνεχίζεται αμείωτη και οι νεαροί Παλαιστίνιοι καταφέρνουν, τις λίγες ώρες που έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, να επικοινωνήσουν με τον κόσμο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ


Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου

Ο αριθμός των θυμάτων στη Γάζα ​διαρκώς αυξάνεται, η επιχείρηση του Ισραήλ συνεχίζεται αμείωτη και οι νεαροί Παλαιστίνιοι καταφέρνουν, τις λίγες ώρες που έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, να επικοινωνήσουν με τον κόσμο.

Μέσω του διαδικτύου, στέλνουν τα μηνύματά τους που πραγματικά συγκλονίζουν.

«Η 8χρονη ανηψιά μου έκλαιγε πριν από λίγα λεπτά, λέγοντας πως δεν θέλει να πεθάνει τώρα, θέλει να πεθάνει σε μεγάλη ηλικία», γράφει μια νεαρή κοπέλα από συνοικία της Γάζας κι ενώ το σφυροκόπημα της πόλης συνεχίζεται.


«Η οικογένειά μου επί 15 ώρες έζησε την φριχτή κατάσταση κατά την οποία είχε ενημερωθεί ότι ένας από τους αδελφούς μου είναι νεκρός. Τελικά είναι τραυματίας», γράφει μια άλλη κοπέλα.

 


«Στόχος μου είναι να επιβιώσω. Αν δεν τα καταφέρω, θυμηθείτε ότι δεν ήμουν μέλος της Χαμάς, ούτε στρατιώτης. Δεν χρησιμοποιήθηκα ως ανθρώπινη ασπίδα. Ήμουν στο σπίτι», γράφει ένας νεαρός Παλαιστίνιος.


Πιο σπαρακτικό, το μήνυμα ενός γιατρού:

«Νιώθω αβοήθητος. Δεν ξέρω τί να κάνω. Πώς να βοηθήσεις τους ανθρώπους που έχασαν το σπίτι και τους αγαπημένους τους. Πως να απαλύνεις τον πόνο τους;»