ΔΙΕΘΝΗ

Άμαχος πληθυσμός η πλειοψηφία των νεκρών στη Γάζα

Δημοσίευση 24 Ιουλίου 2014, 08:43 / Ανανεώθηκε 24 Ιουλίου 2014, 08:35
Άμαχος πληθυσμός η πλειοψηφία των νεκρών στη Γάζα
Facebook Twitter Whatsapp

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Λωρίδα της Γάζας με τον άμαχο πληθυσμό να βρίσκεται στο στόχαστρο των ισραηλινών στρατιωτών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Λωρίδα της Γάζας με τον άμαχο πληθυσμό να βρίσκεται στο στόχαστρο των ισραηλινών στρατιωτών.

Από επίθεση που σημειώθηκε σήμερα το πρωί ξεκληρίστηκε μια ολόκληρη οικογένεια δυτικά της Χαν Γιούνις στη νότια Λωρίδα της Γάζας. 

«Έξι μέλη της οικογένειας αλ Αφτάλ μεταξύ των οποίων ήταν ένα πεντάχρονο κοριτσάκι και ένα τρίχρονο αγοράκι σκοτώθηκαν», δήλωσε ο αλ-Ασράφ Κούντρα εκπρόσωπος των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών στη Λωρίδα της Γάζας. 

Ξεπερνούν τους 700 συνολικά οι νεκροί

Εν τω μεταξύ αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των νεκρών τις 16 ημέρες της επίθεσης. Περισσότεροι από 714 παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί χωρίς να προσμετρούνται τα θύματα από τις αεροπορικές επιθέσεις τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης που σύμφωνα με τον αλ-Ασράφ Κούντρα είναι 18 νεκροί. Η πλειοψηφία των θυμάτων είναι κυρίως άμαχοι, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κάτι που επιβεβαιώνει και ο ΟΗΕ.

Πάντως παρά τις επίσημες αναφορές για τον έως τώρα αριθμό των θυμάτων είναι δύσκολο να εξακριβωθεί αν αυτά είναι τα πραγματικά στοιχεία, εξαιτίας της χαοτικής κατάστασης στη Γάζα και της σαφούς έλλειψης συντονισμού μεταξύ των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, τη στιγμή που πτώματα συνεχίζουν να απομακρύνονται καθημερινά από τα συντρίμμια των σπιτιών που καταστράφηκαν, σύμφωνα με διασώστες. 

Από την άλλη πλευρά, 34 ισραηλινοί έχασαν τη ζωή τους, από την έναρξη των επιχειρήσεων στις 8 Ιουλίου. Νεκροί είναι 32 στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην πλειοψηφία τους στις μάχες στη Λωρίδα της Γάζας και δύο άμαχοι που έχασαν τη ζωή τους από τις ρουκέτες που εκτοξεύονται από τη Γάζα προς το Ισραήλ. Στους νεκρούς και ένας εργαζόμενος από την Ταϊλάνδη.