ΔΙΕΘΝΗ

Η Μέρκελ για τα 25 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου

Δημοσίευση 1 Νοεμβρίου 2014, 16:01 / Ανανεώθηκε 1 Νοεμβρίου 2014, 16:01
Η Μέρκελ για τα 25 χρόνια από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου
Facebook Twitter Whatsapp

Τον δικό της φόρο τιμής απέδωσε σήμερα η καγκελάριος Μέρκελ για την επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου.

Τον δικό της φόρο τιμής απέδωσε σήμερα η καγκελάριος Μέρκελ για την επέτειο της πτώσης του Τείχους του Βερολίνου.

Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στα κινήματα των πολιτών, η δημοκρατική αντιπολίτευση στο καθεστώς της Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας (ΓΛΔ), «επέδειξαν θάρρος», τόνισε η καγκελάριος.

«Έδωσαν θάρρος στους άλλους», πρόσθεσε, ιδιαίτερα στις «εκατοντάδες χιλιάδες και εκατομμύρια» ανθρώπους που συμμετείχαν στη συνέχεια στις «διαδηλώσεις της Δευτέρας», πρώτα στη Λειψία και μετά σε άλλες πόλεις της ΓΛΔ, οι οποίες κλόνισαν το κομμουνιστικό καθεστώς. Χωρίς αυτούς, συμπλήρωσε η κ. Μέρκελ, «όλη αυτή η διαδικασία θα ήταν πολύ πιο δύσκολη (...) Γι' αυτό οφείλουμε να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Είκοσι πέντε χρόνια μετά την πτώση του Τείχους, οι διαρθρωτικές διαφορές ανάμεσα στις δύο πρώην χώρες, ιδιαίτερα στο μέτωπο της απασχόλησης, είναι ακόμη απτές. «Πολλοί άνθρωποι στη ΓΛΔ είχαν μια απασχόληση και μια εμπειρία τις οποίες δεν μπόρεσαν να αναδείξουν στην αγορά εργασίας και πολλοί άνθρωποι επλήγησαν», αναγνώρισε η κ. Μέρκελ.

Όμως, «οι νέες γενιές είναι πλέον ενωμένες» και «μπορέσαμε, χάρη στην απίστευτη βοήθεια» της πρώην Δυτικής Γερμανίας, «να μειώσουμε το χάσμα», σημείωσε.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr