ΔΙΕΘΝΗ

Απειλεί με κυρώσεις τη Μπουρκίνα Φάσο η Αφρικανική Ένωση

Δημοσίευση 3 Νοεμβρίου 2014, 20:03 / Ανανεώθηκε 3 Νοεμβρίου 2014, 20:03
Απειλεί με κυρώσεις τη Μπουρκίνα Φάσο η Αφρικανική Ένωση
Facebook Twitter Whatsapp

Διορία δύο εβδομάδων για να μεταβιβαστεί η εξουσία σε πολιτική κυβέρνηση έδωσε η Αφρικανική Ένωση στις στρατιωτικές αρχές της χώρας. 

Διορία δύο εβδομάδων για να μεταβιβαστεί η εξουσία σε πολιτική κυβέρνηση έδωσε η Αφρικανική Ένωση στις στρατιωτικές αρχές της Μπουρκίνα Φάσο

Οι ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν την εξουσία την Παρασκευή, μετά την παραίτηση του προέδρου Μπλεζ Κομπαορέ, ο οποίος ήρθε αντιμέτωπος με μια λαϊκή εξέγερση στην προσπάθειά του να τροποποιήσει το Σύνταγμα για να διεκδικήσει την παραμονή του στην προεδρία.

«Η Αφρικανική Ένωση είναι πεπεισμένη ότι η αλλαγή αυτή ήταν αντιδημοκρατική. Ωστόσο, η λαϊκή πίεση οδήγησε στην παραίτηση του προέδρου», είπε ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ειρήνης και Ασφάλειας της ΑΕ, Σιμεόν Ογιόνο Εσόνο.

«Καθορίσαμε μια περίοδο δύο εβδομάδων (για την παράδοση της εξουσίας από τον στρατό στους πολιτικούς) και μετά από αυτήν θα επιβάλλουμε κυρώσεις», πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα, ο νέος ισχυρός άνδρας της Μπουρκίνα Φάσο, ο αντισυνταγματάρχης Ισαάκ Ζιντά, υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει σε μια πολιτική μετάβαση εντός του συνταγματικού πλαισίου που ορίζει ο νόμος. Μιλώντας στους διπλωμάτες της χώρας που είχαν συγκεντρωθεί στο υπουργείο Εξωτερικών, ο Ζιντά είπε ότι θα αναλάβει την εκτελεστική εξουσία ένα «μεταβατικό όργανο», ο επικεφαλής του οποίου θα είναι «μια προσωπικότητα κοινής αποδοχής που θα επιλεγεί από όλους τους φορείς» της χώρας. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ελπίζει αυτό να γίνει «το συντομότερο δυνατόν».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr