ΔΙΕΘΝΗ

Στη Νότια Κορέα τα λιγότερο ευτυχισμένα παιδιά

Δημοσίευση 4 Νοεμβρίου 2014, 14:29 / Ανανεώθηκε 4 Νοεμβρίου 2014, 14:29
Στη Νότια Κορέα τα λιγότερο ευτυχισμένα παιδιά
Facebook Twitter Whatsapp

Στη Νότια Κορέα ζουν τα λιγότερο ευτυχισμένα παιδιά, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σεούλ, επικαλούμενη ως αιτία πρόκλησης αυτού του φαινομένου το αυστηρό εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Στη Νότια Κορέα ζουν τα λιγότερο ευτυχισμένα παιδιά, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Σεούλ, επικαλούμενη ως αιτία πρόκλησης αυτού του φαινομένου το αυστηρό εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

Όσον αφορά στον βαθμό ικανοποίησης των παιδιών από τη ζωή τους, σύμφωνα με το υπουργείο υγείας, η Νότια Κορέα βρίσκεται στην τελευταία θέση του καταλόγου μεταξύ των 30 χωρών. Ακολουθούν η Ρουμανία και η Πολωνία.

«Ο βαθμός ικανοποίησης που έχουν τα παιδιά από τη ζωή τους συνδέεται με το ακαδημαϊκό στρες κι ακολουθούν η βία στα σχολεία, ο εθισμός στο Ίντερνετ, η αμέλεια και η βία στον κυβερνοχώρο», ανακοίνωσε το υπουργείο αναφερόμενο στην έρευνα που πραγματοποίησε σε περισσότερα από 4.000 νοικοκυριά με ανήλικα παιδιά (δηλαδή μικρότερα των 18 ετών).

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ, Νοτιοκορεάτης και ο ίδιος, δήλωσε ότι το εκπαιδευτικό σύστημα επιβαρύνει πολύ τα παιδιά καθώς καλλιεργεί τον ανταγωνισμό και απαιτεί πολλές ώρες διαβάσματος.

Τα αποτελέσματα της έρευνας στη Νότια Κορέα αξιολογήθηκαν συγκριτικά με εκείνα από τις 27 χώρες-μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) συν τη Ρουμανία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.

Η έρευνα, η πρώτη του είδους που πραγματοποιεί η κυβέρνηση της Σεούλ, δίνεται στη δημοσιότητα την ώρα που περίπου 600.000 μαθητές προετοιμάζονται για τις ετήσιες εξετάσεις εισαγωγής στο πανεπιστήμιο με την αγωνία τους να κορυφώνεται για την εξασφάλιση μίας θέσης σε ιδρύματα κύρους που θα τους ανοίξουν τον δρόμο για μία υψηλόβαθμη θέση σε κάποια εταιρεία.

Να σημειωθεί πως περισσότερα από τα μισά παιδιά, ηλικίας από 15 ως 19, που έχουν τάσεις αυτοκτονίας αναφέρουν ως αιτία τις "ακαδημαϊκές επιδόσεις και την είσοδο στο πανεπιστήμιο", σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της χώρας.

Στην ίδια έρευνα, η Νότια Κορέα εμφανίζει επίσης χαμηλές επιδόσεις σε ό,τι αφορά την παιδική φτώχεια και τον ελεύθερο χρόνο για χόμπι και εξωσχολικές δραστηριότητες: σε αμφότερες τις κατηγορίες έρχεται τελευταία, μετά την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr