ΔΙΕΘΝΗ

Η Νότια Κορέα ακυρώνει μια συμφωνία αναβάθμισης F-16 με την BAE Systems

Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου 2014, 08:04 / Ανανεώθηκε 6 Νοεμβρίου 2014, 08:04
Η Νότια Κορέα ακυρώνει μια συμφωνία αναβάθμισης F-16 με την BAE Systems
Facebook Twitter Whatsapp

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι κατόπιν αιτήματος της Νότιας Κορέας ακυρώθηκε ένα προσύμφωνο με το αμερικανικό τμήμα της βρετανικής εταιρείας BAE Systems για την αναβάθμιση 134 μαχητικών αεροσκαφών F-16. 

Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι κατόπιν αιτήματος της Νότιας Κορέας ακυρώθηκε ένα προσύμφωνο με το αμερικανικό τμήμα της βρετανικής εταιρείας BAE Systems για την αναβάθμιση 134 μαχητικών αεροσκαφών F-16. Η συμφωνία ήταν αξίας 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 

Η ασυνήθιστη κίνηση της ακύρωσης της συμφωνίας , ανακοινώθηκε από τον Οργανισμό Άμυνας Συνεργασίας και Ασφάλειας του Πενταγώνου, και ανοίγει το δρόμο στη Νότια Κορέα να ακολουθήσει μια παρόμοια συμφωνία αναβάθμισης με την Lockheed Martin Corp, την εταιρεία που κατασκευάζει τα μαχητικά αεροσκάφη F-16. 

Η απόφαση επίσης εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ικανότητα των μη αυθεντικών κατασκευαστών εξοπλισμού όπως η ΒΑΕ να ανταγωνιστεί στην αγορά για την αναβάθμιση χιλιάδων F-16 σε όλο τον κόσμο. Η BAE ήταν ο πρώτος μη αυθεντικός κατασκευαστής που κέρδισε ένα διαγωνισμό για την αναβάθμιση των F-16. 

Η βρετανική BAE Systems εξέφρασε την απογοήτευσή της για την απόφαση της Νότιας Κορέας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr