ΔΙΕΘΝΗ

ΔΠΔ: Δεν προχωράει σε έρευνα για την έφοδο των ισραηλινών στο Mavi Marmara

Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου 2014, 05:01 / Ανανεώθηκε 6 Νοεμβρίου 2014, 16:44
ΔΠΔ: Δεν προχωράει σε έρευνα για την έφοδο των ισραηλινών στο Mavi Marmara
Facebook Twitter Whatsapp

Δεν θα προχωρήσει τελικά σε έρευνα για την επιδρομή την οποία εξαπέλυσε το Ισραήλ το 2010 εναντίον των πλοίων που συμμετείχαν στον Στολίσκο της Ελευθερίας το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. 

Δεν θα προχωρήσει τελικά σε έρευνα για την επιδρομή την οποία εξαπέλυσε το Ισραήλ το 2010 εναντίον των πλοίων που συμμετείχαν στον Στολίσκο της Ελευθερίας το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο

«Αφού έλαβα προσεκτικά υπόψη μου όλους τους παράγοντες, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τα ενδεχόμενα θέματα που θα μπορούσαν να προκύψουν από μια έρευνα σχετικά με το συμβάν αυτό δεν θα ήταν “αρκετά σοβαρά”, ώστε το ΔΠΔ να τους δώσει συνέχεια», ανέφερε η εισαγγελέας Φατού Μπενσουντά σε ανακοίνωσή της.

Η κυβέρνηση των νήσων Κομόρες είχε προσφύγει στο ΔΠΔ ζητώντας να διεξαχθεί έρευνα για το περιστατικό, καθώς το Mavi Marmara, το μεγαλύτερο πλοίο του διεθνούς στολίσκου, ήταν νηολογημένο στη χώρα αυτή.

Τα ξημερώματα της 31ης Μαΐου 2010 ο διεθνής στολίσκος που μετέφερε βοήθεια για τους Παλαιστινίους και ήθελε σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας δέχθηκε επίθεση στα διεθνή ύδατα από άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ. Εννέα Τούρκοι που επέβαιναν στο Mavi Marmara σκοτώθηκαν.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr