ΔΙΕΘΝΗ

Τετρακομματική κυβέρνηση στη Βουλγαρία

Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου 2014, 18:52 / Ανανεώθηκε 6 Νοεμβρίου 2014, 18:52
Τετρακομματική κυβέρνηση στη Βουλγαρία
Facebook Twitter Whatsapp

Συμφωνία επετεύχθη για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας στη Βουλγαρία όπου θα συμμετάσχουν τέσσερα κόμματα.

Συμφωνία επετεύχθη για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας στη Βουλγαρία όπου θα συμμετάσχουν τέσσερα κόμματα.

Ο πρόεδρος του GERB και μελλοντικός πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ υπέγραψε συμφώνησε με τους αρχηγούς του Μεταρρυθμιστικού Μετώπου, του Πατριωτικού Μετώπου και του κεντροαριστερού ABV.

Η κυβέρνηση συνασπισμού θα αποτελείται από το GERB (δύο αντιπρόεδροι, δώδεκα υπουργοί) και το Μεταρρυθμιστικό Μέτωπο (ένας αντιπρόεδρος, έξι υπουργοί), στη βάση της σχετικής Πολιτικής Συμφωνίας, την οποία υπέγραψαν ο κ. Μπορίσοφ και οι έξι πολιτικοί αρχηγοί της κεντροδεξιάς Ένωσης.

«Συμβιβασμό της λογικής» χαρακτήρισε τη νέα κυβέρνηση η πρώην Βουλγάρα Επίτροπος Μεγκλένα Κούνεβα, που θα είναι η αντιπρόεδρος του Μεταρρυθμιστικού Μετώπου στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Ο πρόεδρος του Πατριωτικού Μετώπου Βαλέρι Συμεώνοφ έδωσε στο φως τη Διακήρυξη Στήριξης της νέας κυβέρνησης, οι κύριοι πολιτικοί άξονες της οποίας συμπίπτουν με το πρόγραμμα του κόμματος του.

Τον ρόλο του «κοινωνικού συντελεστή» προσδοκά να παίζει το κεντροαριστερό ABV, ο εκπρόσωπος του οποίου Ιβάιλο Κάλφιν αναλαμβάνει αντιπρόεδρος και υπουργός δημογραφίας και κοινωνικής πολιτικής, όπως αναγγέλθηκε κατά τη δημοσιοποίηση της Συμφωνίας, με την οποία η παράταξη του πρώην προέδρου Γκιόργκι Παρβάνοφ εξέφρασε επίσημα τη δέσμευσή της στην υποστήριξη της κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr