ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: 280 εκατ. ευρώ στην έρευνα για τον Έμπολα

Δημοσίευση 6 Νοεμβρίου 2014, 20:45 / Ανανεώθηκε 6 Νοεμβρίου 2014, 20:45
Βρετανία: 280 εκατ. ευρώ στην έρευνα για τον Έμπολα
Facebook Twitter Whatsapp

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες δεσμεύτηκαν σήμερα να επενδύσουν 280 εκατομμύρια ευρώ στην έρευνα για την αντιμετώπιση του Έμπολα, με την μερίδα του λέοντος από το ποσό αυτό να προορίζεται για τις δοκιμές και την παρασκευή εμβολίων.

Επένδυση ύψους 280 εκατομμυρίων ευρώ στην έρευνα για την αντιμετώπιση του Έμπολα αποφάσισε η ΕΕ και οι μεγάλες ξα

Η χρηματοδότηση θα χορηγηθεί σε έργα που υποστηρίζονται από την Πρωτοβουλία για Καινοτόμα Φάρμακα (ΠΚΦ), μια σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που συγχρηματοδοτούν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και φαρμακοβιομηχανίες.

«Η ΕΕ είναι αποφασισμένη να συμβάλει στην εξεύρεση θεραπείας του Έμπολα. Πιστεύουμε σε αυτό και το υποστηρίζουμε σθεναρά, ενισχύοντας τις έρευνες της ΕΕ για τον Έμπολα με επιπλέον 280 εκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο Κάρλος Μοέδας, ο Ευρωπαίος επίτροπος Έρευνας, Επιστήμης και Καινοτομίας.

Η κίνηση αυτή καταδεικνύει ότι αυξάνονται οι προσπάθειες για την παρέμβαση, ιδίως την αποστολή εμβολίων το συντομότερο δυνατόν, στις χώρες της δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί από τον ιό, με σκοπό να τεθεί υπό έλεγχο το χειρότερο ξέσπασμα του ιού στην ιστορία.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr