ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Απεργία στους σιδηροδρόμους - Σε διαπραγμάτευση καλούνται οι μηχανοδηγοί

Δημοσίευση 7 Νοεμβρίου 2014, 15:33 / Ανανεώθηκε 6 Δεκεμβρίου 2014, 14:50
Γερμανία: Απεργία στους σιδηροδρόμους - Σε διαπραγμάτευση καλούνται οι μηχανοδηγοί
Facebook Twitter Whatsapp

Να προσέλθουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης καλεί τους μηχανοδηγούς των τρένων η Εθνική Εταιρία Σιδηροδρόμων της Γερμανίας, ενώ συνεχίζεται η ταλαιπωρία των επιβατών εξαιτίας της τετραήμερης απεργίας που κήρυξαν τα συνδικάτα. 

Να προσέλθουν εκ νέου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάλεσε σήμερα τους μηχανοδηγούς των τρένων η Εθνική Εταιρία Σιδηροδρόμων της Γερμανίας (Deutsche Bahn). 

Η τετραήμερη απεργία που ξεκίνησε χθες από το συνδικάτο των εργαζομένων στους γερμανικούς σιδηροδρόμους έχει προκαλέσει έμφραγμα στη μετακίνηση του επιβατικού κοινού, καθώς πρόκειται για την πιο πολυήμερη απεργία των τελευταίων 20 ετών. Συγκεκριμένα, οι μηχανοδηγοί των επιβατικών τρένων, που ανήκουν στο GDL, ξεκίνησαν να απεργούν χθες το πρωί και θα επιστρέψουν στη δουλειά τους τη Δευτέρα.

«Μπορούμε πολύ σύντομα να συζητήσουμε σήμερα, αύριο ή το σαββατοκύριακο, αλλά αυτό που δεν βλέπω είναι η πρόθεση για συζήτηση απο την πλευρά του συνδικάτου GDL», δήλωσε στη δημόσια τηλεόραση ο διευθυντής προσωπικού της Deutsche Bahn, Ούλριχ Βέμπερ. «Πέρασαν εβδομάδες και μήνες και δεν έχει σημειωθεί το παραμικρό ορατό βήμα προσέγγισης και από τις δύο πλευρές, κάτι που συνήθως συμβαίνει στη συλλογική διαδικασία διαπραγμάτευσης»,  σημείωσε.

Χθες το διαιτητικό δικαστήριο της χώρας απέρριψε το αίτημα της Deutsche Bahn για τερματισμό της απεργίας,προκαλώντας ανησυχία για την εύρυθμη λειτουργία των μετακινήσεων μέσα στο Σαββατοκύριακο, οπότε και είναι προγραμματισμένες οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η επέτειο από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.

Εν τω μεταξύ, το απεργιακό μέτωπο στη Γερμανία διευρύνεται, καθώς το χορό των κινητοποίησεων άνοιξαν οι μηχανοδηγοί των φορτηγών τρένων, ξεκινώντας πρώτοι την απεργία την Τετάρτη.

Το συνδικάτο των μηχανοδηγών των τρένων ζητεί αύξηση των μισθών, μείωση του ωραρίου απασχόλησης και το δικαίωμα διαπραγμάτευσης  με την Deutsche Bahn κι εξ ονόματος άλλων κατηγοριών εργαζομένων που είναι μέλη του συνδικάτου και όχι μόνο των μηχανοδηγών.

Η αντιπαράθεση των δύο πλευρών, στη διαδικασία της συλλογικής διαπραγμάτευσης, ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου και έχει λάβει πρωτοφανή έκταση και διάρκεια για τα δεδομένα της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr