ΔΙΕΘΝΗ

Η ΙΑΕΑ έστειλε εξοπλισμό στη Σιέρα Λεόνε για τον Έμπολα

Δημοσίευση 10 Νοεμβρίου 2014, 17:59 / Ανανεώθηκε 10 Νοεμβρίου 2014, 17:59
Η ΙΑΕΑ έστειλε εξοπλισμό στη Σιέρα Λεόνε για τον Έμπολα
Facebook Twitter Whatsapp

Εξοπλισμό για την αντιμετώπιση του ιού Έμπολα έστειλε η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) του ΟΗΕ στη Σιέρα Λεόνε.

Εξοπλισμό για την αντιμετώπιση του ιού Έμπολα έστειλε η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (IAEA) του ΟΗΕ στη Σιέρα Λεόνε.

Ο εξοπλισμός αυτός, ο οποίος είχε χρησιμοποιηθεί αρχικά για πυρηνική έρευνα, μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να επιτυγχάνει ταχύτερες διαγνώσεις του ιού Έμπολα, ενώ παράλληλα η ΙΑΕΑ βρίσκεται σε επαφή και με άλλη κράτη της δυτικής Αφρικής για να εξετάσει τις ανάγκες τους σε εξοπλισμό που θα μπορούσε να τους χορηγήσει.

Η IAEA ανέφερε ότι η εξειδικευμένη τεχνολογία την οποία διαθέτει θα μπορούσε να έχει μια «μικρή αλλά σημαντική συμβολή» στις προσπάθειες αντιμετώπισης της επιδημίας του Έμπολα, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή 4.950 ανθρώπων, κυρίως στη Σιέρα Λεόνε, στη Λιβερία και στη Γουινέα.

Η IAEA ανέφερε ότι έστειλε μια συσκευή βασισμένη σε μα τεχνολογία που είναι γνωστή με την ονομασία Αντίστροφη Μεταγραφάση-Αλυσιδωτή Αντίδραση Πολυμεράσης (Reverse Transcriptase Polymerase Chain Reaction, ή RT-PCR), κι επιτρέπει τον εντοπισμό του Έμπολα μέσα σε λίγες ώρες. Ο εξοπλισμός της IAEA, στην αρχική του μορφή, χρησιμοποιούσε ραδιενεργά ισότοπα.

Οι άλλες μέθοδοι εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν ένα πρόσωπο έχει μολυνθεί από τον Έμπολα απαιτούν μικροσκοπική εξέταση και καλλιέργεια, που διαρκούν αρκετές ημέρες.

Ένας εκπρόσωπος της IAEA ανέφερε ότι μια συσκευή RT-PCR εστάλη στη Σιέρα Λεόνε χθες Κυριακή, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

«Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε επικοινωνία με τη Λιβερία, τη Νιγηρία, την Ακτή Ελεφαντοστού και τη Γουινέα για να καθορίσουμε ποιες είναι συγκεκριμένα οι ανάγκες τους», επισήμανε ο εκπρόσωπος, ο Αλεξάντερ Νίτσε, σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο πρακτορείο Reuters.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr