ΔΙΕΘΝΗ

Οι Αλβανοί της νότιας Σερβίας υποδέχτηκαν τον Ράμα σαν δικό τους πρωθυπουργό

Δημοσίευση 11 Νοεμβρίου 2014, 17:34 / Ανανεώθηκε 11 Νοεμβρίου 2014, 17:43
Οι Αλβανοί της νότιας Σερβίας υποδέχτηκαν τον Ράμα σαν δικό τους πρωθυπουργό
Facebook Twitter Whatsapp

Θερμότατη υποδοχή επεφύλαξαν οι Αλβανοί στην κοιλάδα του Πρέσεβο στη νότια Σερβία στον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θερμότατη υποδοχή επεφύλαξαν οι Αλβανοί στην κοιλάδα του Πρέσεβο στη νότια Σερβία στον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

Οι χιλιάδες κάτοικοι της πόλης Πρέσεβο και των γύρω περιοχών άρχισαν να συρρέουν στην πλατεία μπροστά από το δημαρχείο, όπου έγινε η επίσημη τελετή υποδοχής.

Ο κεντρικός δρόμος της πόλης ήταν σημαιοστολισμένος μόνο με σημαίες της Αλβανίας, ενώ οι συγκεντρωθέντες κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως: "Το Πρέσεβο, το Νπουγιάνοβατς και η Μέντβετζια είναι Αλβανία", "Όλοι οι Αλβανοί κάτω από μία διοίκηση", "Καλωσόρισες πρωθυπουργέ μας".

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, κατά την άφιξή του στο Πρέσεβο κατευθύνθηκε στο δημαρχείο της πόλης, όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης.

Στη συνέχεια μίλησε σε συγκέντρωση στο πολιτιστικό κέντρο του Πρέσεβο, όπου συμμετείχαν οι εκπρόσωποι όλων των Αλβανών της νότιας Σερβίας.

Στην ομιλία του δήλωσε ότι αισθάνεται μεγάλη ευθύνη για τους κατοίκους της περιοχής και υποσχέθηκε ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους.

Επεσήμανε δε, ότι οι Αλβανοί της κοιλάδας του Πρέσεβο θα πρέπει να αποκτήσουν τα ίδια δικαιώματα που έχουν οι Σέρβοι στο Κόσοβο.

Ζήτησε να υπάρξει μεγαλύτερη εκπροσώπηση των Αλβανών στη δημόσια διοίκηση, επισημαίνοντας ότι "θα πρέπει να εξαλείψουν οι διακρίσεις κατά των μειονοτήτων στη Σερβία".

Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι η Αλβανία αποτελεί πρότυπο για τη συμπεριφορά απέναντι στις μειονότητες αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, έχουν δοθεί δικαιώματα στις μειονότητες, που αρνούνται άλλες χώρες να παραχωρήσουν στους Αλβανούς υπηκόους τους.

"Εμείς έχουμε στη χώρα μας τη μειονότητα των Ελλήνων, οι οποίοι δεν αισθάνονται καμία διάκριση σε σχέση με τους πολίτες της Αλβανίας που είναι αλβανικής εθνότητας" ανέφερε στην ομιλία του στο Πρέσεβο ο Έντι Ράμα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr