ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: Η Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου

Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου 2014, 15:21 / Ανανεώθηκε 12 Νοεμβρίου 2014, 15:21
Κομισιόν: Η Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου
Facebook Twitter Whatsapp

Να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου κάλεσε την Άγκυρα ο νέος Επίτροπος Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Τουρκία για τις συνεχείς παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ. 

Να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου κάλεσε την Άγκυρα ο νέος Επίτροπος Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν, στέλνοντας σαφές μήνυμα στην Τουρκία για τις συνεχείς παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ. 

Μιλώντας στην κοινή κοινοβουλευτική επιτροπή ΕΕ-Τουρκίας, ο Αυστριακός Επίτροπος τόνισε ότι η Κομισιόν είναι ξεκάθαρη απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις, υπογραμμίζοντας:

«Είναι σημαντικό να περάσουμε σαφή μηνύματα σχετικά με το ζήτημα της Κύπρου. Κύριο μήνυμά μου είναι ότι αναμένουμε από την Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στο πλαίσιο της ΑΟΖ […] να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να αποφύγει και άλλες δηλώσεις ή πράξεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μεγαλύτερη τριβή», τόνισε. 

Οι ευρωβουλευτές σε συζήτηση με την επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Federica Mogherini το απόγευμα, αναμένεται να καταδικάσουν τις δραστηριότητες της Τουρκίας στη θαλάσσια περιοχή όπου γίνονται οι εργασίες εξόρυξης φυσικού αερίου από την Κύπρο. Το σχέδιο ψηφίσματος, που θα υιοθετηθεί την Πέμπτη, αναφέρει ότι η Τουρκία πρέπει να αποσύρει αμέσως τα πλοία της που «δρουν εντός και γύρω από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου" και να σταματήσει τις "προκλητικές ενέργειες" της».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr