ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Ανέκτησαν το δημοσκοπικό προβάδισμα οι Συντηρητικοί

Δημοσίευση 12 Νοεμβρίου 2014, 19:34 / Ανανεώθηκε 12 Νοεμβρίου 2014, 19:34
Βρετανία: Ανέκτησαν το δημοσκοπικό προβάδισμα οι Συντηρητικοί
Facebook Twitter Whatsapp

Να κι ένα καλο νεο για τον βρετανο΄πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον. Για πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos-MORI που δημοσιεύτηκε σήμερα εμφανίζει σαφές εκλογικό προβάδισμα του Συντηρητικού κόμματος έναντι του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος.

Να κι ένα καλο νέο για τον βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον. Για πρώτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos-MORI που δημοσιεύτηκε σήμερα εμφανίζει σαφές εκλογικό προβάδισμα του Συντηρητικού κόμματος έναντι του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος.

Ενώ απομένουν λιγότεροι από έξι μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos-MORI, το 32% των ψηφοφόρων σχεδιάζει να υποστηρίξει στις επερχόμενες εκλογές τους Συντηρητικούς, ενώ το 29% είπε ότι θα ψηφίσει τους Εργατικούς. Τα ευρήματα της δημοσκόπησης εμφανίζουν πτώση των Εργατικών κάτω από το 30% για πρώτη φορά μετά τις προηγούμενες εκλογές το 2010.

Το προβάδισμα των τριών εκατοστιαίων μονάδων για το κόμμα του Κάμερον είναι το πρώτο που του δίνει δημοσκόπηση της Ipsos-MORI μετά τον Οκτώβριο του 2010 κι οφείλεται εν μέρει στη σημαντική πτώση της δημοτικότητας των Εργατικών. Μόλις τον περασμένο μήνα, το 33% των ψηφοφόρων στήριζε το Εργατικό Κόμμα σε σύγκριση με το 30% που τασσόταν υπέρ των Συντηρητικών.

Η δημοσκόπηση έγινε σε δείγμα 1.011 ενηλίκων και διεξήχθη το διάστημα από την 8η έως την 10η Νοεμβρίου, όταν δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης κατέγραφαν σενάρια ανατροπής του Εντ Μίλιμπαντ από μέλη του κόμματός του τα οποία φοβούνται ότι η χαμηλή δημοτικότητα του ηγέτη των Εργατικών θα εμποδίσει τις πιθανότητές τους να κερδίσουν τις επικείμενες εκλογές. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr