ΔΙΕΘΝΗ

Η Honda ανακοίνωσε νέο θάνατο εξαιτίας των αερόσακων της Takata Corp

Δημοσίευση 13 Νοεμβρίου 2014, 12:14 / Ανανεώθηκε 13 Νοεμβρίου 2014, 12:14
Η Honda ανακοίνωσε νέο θάνατο εξαιτίας των αερόσακων της Takata Corp
Facebook Twitter Whatsapp

Νέο θάνατο, αυτή τη φορά στη Μαλαισία, εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων της Takata Corp, ανακοίνωσε η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Honda.

Νέο θάνατο, αυτή τη φορά στη Μαλαισία, εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων της Takata Corp, ανακοίνωσε η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία .Honda

"Ο αερόσακκος εξερράγη με ασυνήθη τρόπο και μια γυναίκα σκοτώθηκε" κατά τη διάρκεια τροχαίου τον Ιούλιο, δήλωσε εκπρόσωπος του ομίλου στο Τόκιο.

Τέσσερις θάνατοι είχαν αναφερθεί προγενέστερα στον αμερικανικό Τύπο, δύο εκ των οποίων επιβεβαιώθηκαν από την επίσης ιαπωνική Takata και τη Honda.

"Στις άλλες δύο περιπτώσεις, δεν ξέρουμε αν ο θάνατος προκλήθηκε από την έκρηξη του αερόσακκου ή από άλλους παράγοντες", διευκρίνισε η Honda.

Η Honda, ο μεγαλύτερος πελάτης της Takata, αναγκάστηκε να ανακαλέσει εκατομμύρια οχήματα εξαιτίας αυτών των αερόσακων που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του 2000, οι οποίοι μπορεί να εκραγούν βίαια εκσφενδονίζοντας θραύσματα μετάλλου και πλαστικού στους επιβαίνοντες.

Η Honda επεξέτεινε σήμερα την ανάκληση για 170.699 αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο, κυρίως στην Ιαπωνία, την περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και την Ευρώπη.

Η Takata επικαλέστηκε μια κλιματική αιτία, ο παράγοντας που χρησιμοποιείται για να φουσκώσουν οι αερόσακκοι --το νιτρικό αμμώνιο-- μπορεί να επιδεινωθεί αν εκτεθεί σε υπερβολική υγρασία.

Πλημμελείς έλεγχοι ποιότητας, κυρίως στο εργοστάσιό της στην μεξικανική πόλη Μονκλόβα, επισημάνθηκαν επίσης από τα μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα, η Αμερικανική Εταιρία Οδικής Ασφάλειας άρχισε έρευνα για την υπόθεση και προσπαθεί να στοιχειοθετήσει την ευθύνη των δύο ομίλων, ως ύποπτων για την απόκρυψη των περιστατικών επί χρόνια.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr