ΔΙΕΘΝΗ

Γιατσενιούκ: Στόχος μας να φτιάξουμε στρατό για να σταματήσει τη Μόσχα

Δημοσίευση 14 Νοεμβρίου 2014, 22:01 / Ανανεώθηκε 14 Νοεμβρίου 2014, 16:12
 Γιατσενιούκ: Στόχος μας να φτιάξουμε στρατό για να σταματήσει τη Μόσχα
Facebook Twitter Whatsapp

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης της Ουκρανίας είναι η οικοδόμηση ενόπλων δυνάμεων ικανών να σταματήσουν τη ρωσική επιδεκτικότητα» επεσήμανε ο πρωθυπουργός της χώρας Αρσένι Γιατσενιούκ. 

«Προτεραιότητα της κυβέρνησης της Ουκρανίας είναι η οικοδόμηση ενόπλων δυνάμεων ικανών να σταματήσουν τη ρωσική επιδεκτικότητα» επεσήμανε ο πρωθυπουργός της χώρας Αρσένι Γιατσενιούκ

«Η οικοδόμηση ενός στρατού ο οποίος θα είναι ικανός να σταματήσει την στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας είναι ο υπ' αριθμόν ένα στόχος», δήλωσε ο Γιατσενιούκ  σε συνέντευξή Τύπου στην οποία ανακοίνωσε τις προτάσεις του για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις κυριότερες θέσεις στη νέα κυβέρνηση υπό τον ίδιο.

Ο Γιατσενιούκ επεσήμανε πως η οικονομία της χώρας δεν θα αναπτυχθεί πριν από το 2016 τουλάχιστον, ενώ πρότεινε να προαχθεί ο Βιτάλι Λισοβένκο, μέχρι σήμερα υφυπουργός Οικονομικών, στη θέση του υπουργού. 

 Διαβεβαίωσε ταυτόχρονα ότι θα υποστηρίξει τις προτάσεις του προέδρου Πέτρο Ποροσένκο για τους θώκους των υπουργών Αμύνης και Εξωτερικών.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr