ΔΙΕΘΝΗ

Κρούσμα της γρίπης των πτηνών και στην Βρετανία

Δημοσίευση 17 Νοεμβρίου 2014, 08:42 / Ανανεώθηκε 17 Νοεμβρίου 2014, 08:42
Κρούσμα της γρίπης των πτηνών και στην Βρετανία
Facebook Twitter Whatsapp

Κρούσματα της γρίπης των πτηνών ανέφερε και η Βρετανία μετά τα πρώτα κρούσματα που εμφανίστηκαν σε κέντρο αναπαραγωγής στην Ολλανδία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κρούσματα της γρίπης των πτηνών ανέφερε και η Βρετανία μετά τα πρώτα κρούσματα που εμφανίστηκαν σε κέντρο αναπαραγωγής στην Ολλανδία.

Τα κρούσματα εμφανίστηκαν σε ένα αγρόκτημα με πάπιες στο βόρειο τμήμα της χώρας, αλλά όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία ήταν «πολύ χαμηλός». Ήδη εφαρμόστηκε ζώνη αποκλεισμού γύρω από το αγρόκτημα και άρχισε η σφαγή των πουλερικών όπως σημείωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων. 

«Έχουμε επιβεβαιώσει ένα κρούσμα της γρίπης των πτηνών σε αγρόκτημα με πάπιες στο Γιορκσάιρ» είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι πολύ χαμηλός και ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την τροφική αλυσίδα». Ο Βρετανός αξιωματούχος δεν διευκρίνισε όμως ποιο στέλεχος της νόσου έχει εντοπιστεί σε αυτό το αγρόκτημα στο Γιορκσάιρ. 

Το στέλεχος Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών έχει προκαλέσει από την εμφάνισή του το 2003, περισσότερους από 400 θανάτους κυρίως στη νοτιοανατολική Ασία. Ένα νέο στέλεχος, το H7N9, έχει σκοτώσει περισσότερους από 170 ανθρώπους από την εμφάνισή του το 2013. Τον Σεπτέμβριο, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, εξέδωσε προειδοποίηση κατά της νέας γρίπης τύπου Α (H5N6). 

Στις αρχές Νοεμβρίου, ένα επιπλέον στέλεχος της γρίπης των πτηνών, το H5N8, αναφέρθηκε σε ένα αγρόκτημα με γαλοπούλες στη βόρεια Γερμανία, για πρώτη φορά στην Ευρώπη. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr