ΔΙΕΘΝΗ

Δεν τα... πάνε καλά Γάλλοι και Γερμανοί

Δημοσίευση 18 Νοεμβρίου 2014, 03:01 / Ανανεώθηκε 17 Νοεμβρίου 2014, 17:50
Δεν τα... πάνε καλά Γάλλοι και Γερμανοί
Facebook Twitter Whatsapp

Οι Γερμανοί είναι πιο θετικοί από τους Γάλλους σε ό,τι αφορά τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των χωρών τους, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, αν και από τις δύο πλευρές αυξήθηκε από πέρυσι το ποσοστό όσων τις χαρακτηρίζουν «κακές».

Οι Γερμανοί είναι πιο θετικοί από τους Γάλλους σε ό,τι αφορά τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των χωρών τους, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε, αν και από τις δύο πλευρές αυξήθηκε από πέρυσι το ποσοστό όσων τις χαρακτηρίζουν «κακές».

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε και στις δύο χώρες από το ινστιτούτο Harris Interactive, το 41% των Γάλλων χαρακτηρίζουν «κακό» το επίπεδο των σχέσεων μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, έναντι του 22% των Γερμανών. Το ποσοστό αυτό ήταν αντίστοιχα 40% και 17% πέρυσι.

Το 26% των Γερμανών εκτιμούν ότι οι διμερείς σχέσεις είναι «πολύ καλές», όμως πέρυσι το ποσοστό έφτανε το 38%. Μόνο το 15% των Γάλλων έχουν την ίδια άποψη, ποσοστό που δεν έχει αλλάξει σε σχέση με το 2013.

Το 43% των Γάλλων και το 48% των Γερμανών χαρακτηρίζουν τη σχέση «σχετικά καλή».

Για το 91% των Γάλλων η Γερμανία είναι «η πιο σημαντική εταίρος» της χώρας τους. Αυτό ισχύει και για το 78% των Γερμανών, οι οποίοι αναφέρουν επίσης την Ολλανδία και την Πολωνία.

Η δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε μέσω Διαδικτύου σε 1.000 ανθρώπους από κάθε χώρα, αναφέρθηκε και στην άποψη που έχουν Γάλλοι και Γερμανοί για την κατάστασή τους, κυρίως την οικονομική. Οι απαντήσεις των πρώτων έκαναν λόγο για «ένα αίσθημα γενικής επιδείνωσης», με το 49% να αναφέρει ότι έχει επιδεινωθεί η επαγγελματική του κατάσταση και το 61% η ποιότητα της ζωή του τα τελευταία πέντε χρόνια.

Αντίθετα για το 44% και το 43% των Γερμανών αντίστοιχα, η κατάσταση έχει βελτιωθεί στους δύο αυτούς τομείς την ίδια περίοδο.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr