ΔΙΕΘΝΗ

Το εδαφικό θα κυριαρχήσει στην επόμενη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί

Δημοσίευση 16 Αυγούστου 2015, 14:40 / Ανανεώθηκε 16 Αυγούστου 2015, 14:40
Το εδαφικό θα κυριαρχήσει στην επόμενη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί
Facebook Twitter Whatsapp

Το εδαφικό είναι μεταξύ των κεφαλαίων που θα κυριαρχήσουν στην επόμενη συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί την 1η του Σεπτέμβρη, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Το εδαφικό είναι μεταξύ των κεφαλαίων που θα κυριαρχήσουν στην επόμενη συνάντηση Αναστασιάδη Ακιντζί την 1η του Σεπτέμβρη, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε συνέντευξη του στην Αγγλόφωνη εφημερίδα Cyprus Weekly, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι στο παρόν στάδιο συζητούνται τα κριτήρια της εδαφικής αναπροσαρμογής, επισημαίνοντας ότι αυτή είναι και η ουσία του εδαφικού.

«Όταν τα κριτήρια αυτά συμφωνηθούν, τότε θα περάσουμε στο στάδιο της διαπραγμάτευσης με χάρτες», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι στη συνέχεια θα καθοριστούν τα κριτήρια εφαρμογής του ατομικού δικαιώματος στην περιουσία.

Οι συζητήσεις, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα αφορούν και έννοια του όρου «σημερινός χρήστης» της περιουσίας.

«Η ελληνοκυπριακή θέση είναι ότι οι νόμιμοι ιδιοκτήτες, είτε Ελληνοκύπριοι είτε Τουρκοκύπριοι, θα πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο για τις περιουσίες τους» προσέθεσε.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη σημασία που αποδίδει η ελληνοκυπριακή πλευρά στο δικαίωμα του επηρεαζόμενου σε δικαστική αρωγή επί του περιουσιακού, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr