ΔΙΕΘΝΗ

«Μαγικό φίλτρο» που μετέτρεπε το χαρτί σε... χρήματα

Δημοσίευση 18 Αυγούστου 2015, 17:05 / Ανανεώθηκε 18 Αυγούστου 2015, 17:55
«Μαγικό φίλτρο» που μετέτρεπε το χαρτί σε... χρήματα
Facebook Twitter Whatsapp

«Μαγικό φίλτρο» το οποίο μπορούσε να μετατρέψει το λευκό χαρτί σε... χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων, πωλούσαν επιτήδειοι στη Ρωσία. 

«Μαγικό φίλτρο» το οποίο μπορούσε να μετατρέψει το λευκό χαρτί σε... χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων, πωλούσαν επιτήδειοι στη Ρωσία

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών, οι δύο άνδρες, με καταγωγή από την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ηλικίας 38 και 43 ετών, έδιναν στα θύματά τους φύλλα από μαύρο χαρτί και ένα «χημικό υγρό» ή «μαγικό φίλτρο» το οποίο υποτίθεται θα τα μετέτρεπε σε χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η απάτη ήταν καλοστημένη: Μπροστά στον πελάτη, έριχναν την χημική ουσία πάνω στο φύλλο, το αντικαθιστούσαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί με ένα αληθινό χαρτονόμισμα και πρότειναν στη συνέχεια στο θύμα τους να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητά του σε μία τράπεζα.

Οι δύο απατεώνες διαβεβαίωναν ότι ήταν δυνατόν με αυτόν τον τρόπο να κατασκευάσουν έως και 20 εκατομμύρια δολάρια σε χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων. Για τις «υπηρεσίες» τους ζητούσαν, όπως ακριβώς έγινε στην περίπτωση του τελευταίου τους θύματος, το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 5 εκατομμυρίων ρουβλιών, ήτοι 68.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr