ΔΙΕΘΝΗ

Στουμπ: Δεν υπάρχει ΕΕ χωρίς τη Βρετανία

Δημοσίευση 24 Αυγούστου 2015, 17:16 / Ανανεώθηκε 24 Αυγούστου 2015, 17:16
Στουμπ: Δεν υπάρχει ΕΕ χωρίς τη Βρετανία
Facebook Twitter Whatsapp

Υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ τάχθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ.

Υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ τάχθηκε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ.

Η κυβέρνηση των Συντηρητικών υπό τον πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, θέλει να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους της ένταξης της Βρετανίας στην ΕΕ και να θέσει το αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής σε ένα δημοψήφισμα που θα κρίνει εάν θα παραμείνει στους κόλπους της ή όχι ως τα τέλη του 2017.

«Η προσέγγισή μας είναι πολύ απλή, χωρίς τη Βρετανία δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση... Για αυτόν τον λόγο πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τις ανησυχίες που έχει προβάλει η βρετανική κυβέρνηση», είπε ο Στουμπ στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον Όζμπορν.

«Θα ήταν παρωδία και για τα δύο μέρη, την Ευρώπη και τη Βρετανία, εάν εγκατέλειπε την Ένωση», πρόσθεσε.

Ο Όζμπορν σημείωσε ότι θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τη μονοήμερη περιοδεία του στη Φινλανδία, τη Σουηδία και τη Δανία για να δώσει έμφαση στο ζήτημα της προστασίας των κρατών μελών της ΕΕ που δεν είναι μέλη της ευρωζώνης, της οικονομικής και νομισματικής ένωσης των 19 χωρών οι οποίες οδεύουν σε στενότερη οικονομική ολοκλήρωση.

Ο Στουμπ εξέφρασε την υποστήριξή του στον Όζμπορν. «Δεν μπορούμε να αφήνουμε τις μεγαλύτερες οικονομίες-μη μέλη της ευρωζώνης εκτός της διαδικασίας λήψης αποφάσεων», τόνισε.

Η υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας, μιας χώρας που όπως και η Βρετανία δεν ανήκει στην ευρωζώνη, επίσης τόνισε τη σημασία που έχει η προστασία των κρατών μελών της ΕΕ εκτός αυτής και την ανάγκη να αποφευχθεί το ενδεχόμενο της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η Μαγκνταλένα Άντερσον τόνισε ότι ως υπουργός «μιας χώρας μη μέλους της ευρωζώνης βλέπω πολλά καλά στο να υπάρχει άλλη μια μεγάλη χώρα που δεν είναι μέλος της... ασφαλώς θα εργαστούμε εποικοδομητικά στις συζητήσεις που πρόκειται να γίνουν» για τις μεταρρυθμίσεις.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr