ΔΙΕΘΝΗ

Σουλτς: Ευρωπαϊκό πρόβλημα το μεταναστευτικό

Δημοσίευση 29 Αυγούστου 2015, 18:01 / Ανανεώθηκε 29 Αυγούστου 2015, 18:12
Σουλτς: Ευρωπαϊκό πρόβλημα το μεταναστευτικό
Facebook Twitter Whatsapp

Ευρωπαϊκό πρόβλημα χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ο πρόεδρος της ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς. 

Ευρωπαϊκό πρόβλημα χαρακτήρισε το μεταναστευτικό ο πρόεδρος της ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς

Σε συνέντευξή του στη Die Welt, ο Σουλτς δήλωσε πως οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που έχουν αντιταχθεί στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συμφωνηθεί ένα κοινό σχέδιο πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αντιμετωπίσουν την κρίση, η οποία εντείνεται λόγω της απότομης αύξησης του αριθμού των μεταναστών που φεύγουν από τις χώρες τους για να γλιτώσουν από τον πόλεμο και τη φτώχεια.

Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης εκτιμά πως περίπου 300.000 άνθρωποι έχουν διαπλεύσει τη Μεσόγειο από τον Ιανουάριο φέτος για να φθάσουν στις ακτές της νότιας Ευρώπης.

«Δεν έχουμε να κάνουμε με μια αποτυχία της ΕΕ, αλλά μάλλον με μια καταφανή αποτυχία ορισμένων κυβερνήσεων, που δεν θέλουν να αναλάβουν ευθύνες και με αυτό τον τρόπο εμποδίζουν μια κοινή ευρωπαϊκή λύση», δήλωσε ο Σουλτς.

«Οι κυβερνήσεις ορισμένων κρατών-μελών θα πρέπει στο τέλος να απομακρύνουν τα εμπόδια και να σταματήσουν αυτό το ανάξιο παιχνίδι» είπε. 

Δεν κατονόμασε συγκεκριμένες χώρες. Όμως η Ουγγαρία, που είναι μέλος του χώρου Σένγκεν, κατασκευάζει έναν φράχτη κατά μήκος των συνόρων της με τη Σερβία προκειμένου να περιορίσει αυτό που αποκαλεί απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, ευημερία και ταυτότητα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr