ΔΙΕΘΝΗ

Ουγγαρία: Μετανάστης ξάπλωσε με το παιδί του στις ράγες (Βίντεο)

Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου 2015, 19:03 / Ανανεώθηκε 3 Σεπτεμβρίου 2015, 19:03
Ουγγαρία: Μετανάστης ξάπλωσε με το παιδί του στις ράγες (Βίντεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Σοκάρει ένα βίντεο που δημοσιοποίησε το Russia Today από τον σιδηροδρομικό σταθμό στην Ουγγαρία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σοκάρει ένα βίντεο που δημοσιοποίησε το Russia Today από τον σιδηροδρομικό σταθμό στην Ουγγαρία.

Στο βίντεο, μία μητέρα κάθεται στο σιδηροδρομικό σταθμό και έχει στην αγκαλιά της το ανήλικο παιδί της. Η μητέρα απευθύνεται εξοργισμένη προς τους αστυνομικούς, ενώ κάποια στιγμή ο άνδρας της, την σπρώχνει προς τις ράγες, σε μία προσπάθεια να δείξει στις αρχές ότι θέλει να συνεχίσει το ταξίδι σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και όχι να μείνει στην Ουγγαρία.

Υπενθυμίζεται ότι η ουγγρική αστυνομία σταμάτησε ένα τρένο γεμάτο μετανάστες που είχε προορισμό τα σύνορα με την Αυστρία και προσπάθησε να τους αναγκάσει να αποβιβαστούν σε πόλη που διαθέτει έναν προσφυγικό καταυλισμό.

Αφού απέκλεισαν τους μετανάστες από τον κύριο σιδηροδρομικό σταθμό στην πρωτεύουσα Βουδαπέστη για δύο ημέρες, οι αρχές επέτρεψαν σήμερα στους εξαντλημένους και σε σύγχυση μετανάστες να επιβιβαστούν σε τρένο με κατεύθυνση το δυτικό τμήμα της χώρας. Εκατοντάδες από αυτούς στοιβάχθηκαν στο τρένο σφηνωμένοι στις πόρτες και σπρώχνοντας τα παιδιά τους μέσα από τα ανοικτά παράθυρα του τρένου.

Όμως, αντί να φθάσει στα σύνορα με την Αυστρία, το τρένο σταμάτησε μερικά χιλιόμετρα δυτικά της Βουδαπέστης, στην πόλη Μπίτσκε, όπου η Ουγγαρία έχει ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων, και η αστυνομία διέταξε τους μετανάστες να αποβιβαστούν.

Η αστυνομία εκκένωσε ένα βαγόνι, ενώ άλλα πέντε παρέμειναν στον σταθμό μέσα στη ζέστη. Όταν η ουγγρική αστυνομία επιχείρησε να τους υποχρεώσει να επιβιβαστούν σε λεωφορείο με προορισμό τον καταυλισμό προσφύγων του Μπίτσκε, οι μετανάστες άρχισαν να φωνάζουν “SOS” και "Όχι στον καταυλισμό! Όχι στον καταυλισμό!". Το τρένο, που εξακολουθεί να είναι γεμάτο πρόσφυγες, παραμένει στον σταθμό.