ΔΙΕΘΝΗ

Η Βουλγαρία δεν θα δεχθεί πρόσφυγες σε αντάλλαγμα για τη ζώνη Σένγκεν

Δημοσίευση 11 Σεπτεμβρίου 2015, 23:02 / Ανανεώθηκε 11 Σεπτεμβρίου 2015, 16:34
Η Βουλγαρία δεν θα δεχθεί πρόσφυγες σε αντάλλαγμα για τη ζώνη Σένγκεν
Facebook Twitter Whatsapp

Η Βουλγαρία δεν πρόκειται ως αντάλλαγμα για την ένταξη στον χώρο Σένγκεν να δεχθεί πρόσφυγες· πρόκειται για δύο διαφορετικά προβλήματα, δήλωσε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Ρουμιάνα Μπουτσβάροβα.

«Η Βουλγαρία δεν πρόκειται ως αντάλλαγμα για την ένταξη στον χώρο Σένγκεν να δεχθεί πρόσφυγες» δήλωσε η αναπληρώτρια πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Ρουμιάνα Μπουτσβάροβα.

Η χώρας μας αξίζει να προσχωρήσει στη ζώνη Σένγκεν, διότι έχει εκπληρώσει όλες τις τεχνικές απαιτήσεις και έχει το δικαίωμα οι πολίτες της να είναι ίσοι με όλους τους άλλους πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών, ανέφερε η κ. Μπουτσβάροβα, κηρύσσοντας την έναρξη διεθνούς διάσκεψης για την ασφάλεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Άλλωστε, αυτό έχει επίσης συμπεριληφθεί στην προενταξιακή συνθήκη.

Η κ. Μπουτσβάροβα είπε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει ενώπιον του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το θέμα των προσφύγων που διέρχονται μέσω Βουλγαρίας και αρνούνται να μείνουν στη χώρα.

Διασχίζουν τη Βουλγαρία γρήγορα και προχωρούν προς τον τελικό προορισμό τους. Η πρώτη αποστολή της βουλγαρικής πολιτικής όσον αφορά την μεταναστευτική πίεση είναι να την κρατά υπό έλεγχο, ανέφερε η υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, προσθέτοντας ότι οι παράνομες διελεύσεις των συνόρων έχουν μειωθεί.