ΔΙΕΘΝΗ

Έγγραφο με τα σημεία διαφωνίας στις διαπραγματεύσεις θα τεθεί ενώπιον Αναστασιάδη-Ακιντζί

Δημοσίευση 10 Οκτωβρίου 2015, 15:32 / Ανανεώθηκε 10 Οκτωβρίου 2015, 15:32
Έγγραφο με τα σημεία διαφωνίας στις διαπραγματεύσεις θα τεθεί ενώπιον Αναστασιάδη-Ακιντζί
Facebook Twitter Whatsapp

Νέα συνάντηση θα έχουν την Δευτέρα ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί. 

Νέα συνάντηση θα έχουν την Δευτέρα ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις «βρίσκονται σε κομβικό σημείο». Ανέφερε ότι με την εντατικοποίηση των συναντήσεων των ηγετών των δύο κοινοτήτων και μετά τις εκλογές στην Τουρκία θα μπορούν να εξαχθούν πιο ασφαλείς εκτιμήσεις για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Για την συνάντηση της Δευτέρας ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι θα τεθεί ενώπιον των δύο ηγετών κοινό έγγραφο των διαπραγματευτών, κυρίων Μαυρογιάννη και Ναμί, με τα σημεία, στα οποία υπάρχει διαφωνία. Βάσει του εγγράφου, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων θα αξιολογήσουν την κατάσταση πραγμάτων και θα δώσουν οδηγίες για τα επόμενα βήματα μέχρι την επόμενη συνάντησή τους στο τέλος Οκτωβρίου.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι μέσα στο Νοέμβριο θα υπάρξουν αρκετές επισκέψεις, αλλά απέφυγε να πει ο,τιδήποτε περισσότερο.

Για το θέμα της κινητής τηλεφωνίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι τις επόμενες ημέρες οι διαπραγματευτές, Αντρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί, θα έχουν νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της Τεχνικής Επιτροπής για την Επιχειρηματικότητα με στόχο να ξεπεραστούν τα εμπόδια για ενοποίηση της.Τα προβλήματα, που εντοπίστηκαν κατά την χθεσινή συνάντηση για το θέμα, επεσήμανε, «εστιάζονται τόσο σε τεχνικά όσο και σε πολιτικά ζητήματα».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr