ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανός κυνηγός σκότωσε τον γηραιότερο ελέφαντα της Αφρικής

Δημοσίευση 16 Οκτωβρίου 2015, 12:12 / Ανανεώθηκε 16 Οκτωβρίου 2015, 12:31
Γερμανός κυνηγός σκότωσε τον γηραιότερο ελέφαντα της Αφρικής
Facebook Twitter Whatsapp

Αντιδράσεις προκαλεί ο Γερμανός που σκότωσε τον γηραιότερο ελέφαντα της Αφρικής.

 

Ανάλογη περίπτωση με εκείνη του λιονταριού Σεσίλ που είχε αναστατώσει τρεις μήνες πριν καταγράφηκε στο Εθνικό Πάρκο της Ζιμπάμπουε.

Ένας Γερμανός κυνηγός ευθύνεται για τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν αφού σκότωσε τον γηραιότερο ελέφαντα της Αφρικής, ηλικίας 30 χρονών και τριών μηνών.

Πηγές θέλουν ο κυνηγός να είχε πληρώσει περίπου 60.000 ευρώ προκειμένου να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες άδειες από την αρμόδια υπηρεσία της κυβέρνησης της Ζιμπάμπουε ώστε να κυνηγήσει και να σκοτώσει τον ελέφαντα, σε ένα οργανωμένο σαφάρι στο Gonarezhou National Park που διήρκησε 21 μέρες.

Όπως φαίνεται το σαφάρι στη Ζιμπάμπουε έχει μεγάλα οικονομικά οφέλη και πλέον γίνεται με την συγκατάθεση της κυβέρνησης που εκδίδει σχετικές άδειες.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Πάρκου ο ελέφαντας δεν ήταν καταγεγραμμένος. Εικάζεται πως εισήλθε στην περιοχή από το Κρούγκερ Παρκ της Νοτίου Αφρικής.

 «Δεν είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο», τόνισε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του Κρούγκερ Παρκ που υποστήριξε ότι αν ο ελέφαντας είχε μετακινηθεί, θα είχε οδηγήσει στην περιοχή της Ζιμπάμπουε και ολόκληρη την κοινότητα ελεφάντων μαζί του.

Γρήγορα υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες απο τις τοπικές οργανώσεις και εκπρόσωπος τους δήλωσε: 

«Πρόκειται για μεγάλη απογοήτευση, διότι όταν ένας ντόπιος σκοτώνει ένα ζώο για να θρέψει την οικογένειά του, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από πέντε έως και δεκαπέντε χρόνια. Όταν ένας ξένος κυνηγός σκοτώνει ένα ζώο, το παίρνει μαζί του και δεν αντιμετωπίζει την παραμικρή συνέπεια. Ποιο είναι το μήνυμα που εκπέμπεται στον κόσμο;»

Ο Γερμανός κυνηγός δεν δίστασε να φωτογραφηθεί δίπλα στο «θήραμά» του, παρέα με τον οδηγό του, αλλά και μόνος του σε φωτογραφία που διακρίνονται οι κομμένοι του χαυλιόδοντες, οι οποίοι ξεπερνούν σε ύψος έναν άνδρα. Οι φωτογραφίες του νεκρού ελέφαντα κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αντλώντας το θυμό από τους οικολόγους.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr