ΔΙΕΘΝΗ

Το πρώτο κέντρο φιλοξενίας για ομοφυλόφιλους πρόσφυγες

Δημοσίευση 1 Φεβρουαρίου 2016, 17:11 / Ανανεώθηκε 1 Φεβρουαρίου 2016, 17:11
Το πρώτο κέντρο φιλοξενίας για ομοφυλόφιλους πρόσφυγες
Facebook Twitter Whatsapp

Το πρώτο κέντρο φιλοξενίας αποκλειστικά για ομοφυλόφιλους πρόσφυγες είναι γεγονός και άνοιξε σήμερα στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας.

Το πρώτο κέντρο φιλοξενίας αποκλειστικά για ομοφυλόφιλους πρόσφυγες είναι γεγονός και άνοιξε σήμερα στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας.

Θα μπορεί να φιλοξενήσει μόνο οκτώ άτομα ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του Μίκαελ Γκλας, υπεύθυνου της οργάνωσης «Fliederlich» που ανέλαβε την πρωτοβουλία για την εκπόνηση αυτού του σχεδίου, ένα άλλο, μεγαλύτερο, αναμένεται να ανοίξει τον Φεβρουάριο στο Βερολίνο.

«Κανείς δεν έχει ακόμα εγκατασταθεί ωστόσο πρόκειται για ζήτημα μίας ή δύο ημερών, οι χώροι είναι έτοιμοι» εξήγησε ο Γκλας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Στην παρούσα φάση, 4 άνθρωποι που προέρχονται από το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία και την Αιθιοπία υπέβαλαν αίτημα» διαμονής στο κέντρο αυτό που στεγάζεται σε «μία μικρή διώροφη κατοικία» και μπορεί συνολικά να «φιλοξενήσει 8 ανθρώπους», διευκρίνισε, επισημαίνοντας ότι οι ομοφυλόφιλοι που δέχονται απειλές στην χώρα τους λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση στα κέντρα προσφύγων στη Γερμανία.

Στο Βερολίνο, το κέντρο φιλοξενίας που θα δημιουργηθεί μόνο για ομοφυλόφιλους θα διαθέτει περίπου 120 θέσεις και αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί «την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου» όπως εξήγησε στην εφημερίδα «Neues Deutschland» ο Μάρτσελ ντε Γκρουτ, υπεύθυνος της οργάνωσης Schwulenberatung, που θα αναλάβει τη λειτουργία του χώρου.

Σύμφωνα με την οργάνωση ομοφυλόφιλων και λεσβιών του Βερολίνου- Βραδεμβούργου (LSVD), το διάστημα μεταξύ Αυγούστου και Δεκεμβρίου του 2015, 95 άνθρωποι ζήτησαν βοήθεια από την οργάνωση αυτή καταγγέλλοντας περιστατικά επιθέσεων.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr