ΔΙΕΘΝΗ

Οι αρχές του Μάλι σκότωσαν τους 5 ενόπλους της τρομοκρατικής επίθεσης

Δημοσίευση 19 Ιουνίου 2017, 13:02 / Ανανεώθηκε 19 Ιουνίου 2017, 13:11
Οι αρχές του Μάλι σκότωσαν τους 5 ενόπλους της τρομοκρατικής επίθεσης
Facebook Twitter Whatsapp

Στους επτά ανέρχονται οι νεκροί από την χθεσινοβραδινό τρομοκρατικό χτύπημα σε θέρετρο στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμακό, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας του Μαλί σκότωσαν πέντε ενόπλους που συμμετείχαν στην επίθεση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στους επτά ανέρχονται οι νεκροί από την χθεσινοβραδινό τρομοκρατικό χτύπημα σε θέρετρο στην πρωτεύουσα του Μάλι, Μπαμακό, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας του Μαλί σκότωσαν πέντε ενόπλους που συμμετείχαν στην επίθεση.

"Αναμφίβολα πρόκειται για μια τρομοκρατική επίθεση", δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio France International ο υπουργός Ασφαλείας Σαλίφ Τραορέ.

"Οι αντιτρομοκρατικές μας δυνάμεις έφθασαν επί τόπου αμέσως μετά την επίθεση. Πέντε τρομοκράτες σκοτώθηκαν... Οι επιχειρήσεις συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας".

Ο Τραορέ πρόσθεσε ότι οι ένοπλοι είχαν κάποιους συνεργούς, οι οποίοι δεν σκοτώθηκαν ούτε συνελήφθησαν. Τη νύχτα της Κυριακής οι αρχές ανακοίνωσαν ότι σκοτώθηκαν δύο από τους δράστες.

Οι άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν στο θέρετρο Le Campement Kangabaon σκοτώνοντας δύο τουρίστες, ένας εκ των οποίων ήταν γαλλικής καταγωγής από την Γκαμπόν, ενώ η ταυτότητα του άλλου δεν έχει γίνει γνωστή.

Οι δυνάμεις ασφαλείας διέσωσαν 36 τουρίστες μεταξύ των οποίων 13 Γάλλοι.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.