ΔΙΕΘΝΗ

Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Πληροφορίες για 50 νεκρούς σε μάχες, μία ημέρα μετά την συμφωνίας ειρήνης

Δημοσίευση 21 Ιουνίου 2017, 00:07 / Ανανεώθηκε 21 Ιουνίου 2017, 00:07
Κεντροαφρικανική Δημοκρατία: Πληροφορίες για 50 νεκρούς σε μάχες, μία ημέρα μετά την συμφωνίας ειρήνης
Facebook Twitter Whatsapp

Περίπου 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν Τρίτη στην πόλη Μπριά της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας σε μάχες μεταξύ αντίπαλων ένοπλων οργανώσεων

Περίπου 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν Τρίτη στην πόλη Μπριά της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας σε μάχες μεταξύ αντίπαλων ένοπλων οργανώσεων, παρά την υπογραφή, μία ημέρα νωρίτερα, μιας ειρηνευτικής συμφωνίας η οποία έχει στόχο να τερματιστεί η πολυετής αιματοχυσία, όπως δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Πτώματα κείτονται στους δρόμους της Μπριά, περίπου 580 χλμ. βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Μπανγκί, ενώ οι τραυματίες από σφαίρες είναι δεκάδες.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και το ένα πέμπτο των πολιτών της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στη σύρραξη που ξέσπασε όταν ο συνασπισμός κυρίων μουσουλμανικών οργανώσεων ανταρτών Σελεκά ανέτρεψε τον πρόεδρο Φρανσουά Μποζιζέ το 2013, πριν σχηματιστούν χριστιανικές παραστρατιωτικές ομάδες, οι λεγόμενες αντιμπαλακά, και να αναλάβουν δράση εναντίον τους.

Δεκατρείς από τις δεκατέσσερις ένοπλες οργανώσεις της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας και εκπρόσωποι της κυβέρνησης υπέγραψαν τη συμφωνία ειρήνης τη Δευτέρα στη Ρώμη. Η συμφωνία, για την οποία μεσολάβησε μια οργάνωση της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, καλούσε να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός.

Αλλά μάχες στην Μπριά ανάμεσα σε πρώην μέλη του Σελεκά και των αντιμπαλακά ξέσπασαν πριν περάσουν 24 ώρες.