ΔΙΕΘΝΗ

Οι υπήκοοι της ΕΕ θα καταγράψουν την πρόθεσή τους να παραμείνουν στη Βρετανία μετά το Brexit

Δημοσίευση 21 Ιουνίου 2017, 06:11 / Ανανεώθηκε 21 Ιουνίου 2017, 08:56
Οι υπήκοοι της ΕΕ θα καταγράψουν την πρόθεσή τους να παραμείνουν στη Βρετανία μετά το Brexit
Facebook Twitter Whatsapp

Ποιοι θέλουν να μείνουν

Η κυβέρνηση της Βρετανίας θα εγκαινιάσει μια διαδικασία καταγραφής υπηκόων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι κατοικούν στη χώρα, ούτως ώστε να έχει τον αριθμό των ατόμων που θέλουν να παραμείνουν στη Βρετανία καθώς προετοιμάζεται η έξοδός της από την ΕΕ.

Την πληροφορία έφερε στο φως ο Guardian, με τη νομική υπόσταση και τα δικαιώματα των υπηκόων της ΕΕ αποτελούν μερικά από τα πιό ακανθώδη θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει η Βρετανία στα βαλτώδη εδάφη του Brexit, οι συνομιλίες για το οποίο ξεκίνησαν στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα.

Υπάρχουν περίπου τρία εκατομμύρια κάτοικοι χωρών της ΕΕ που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, και το δημοσίευμα αναφέρει ότι θα προσκληθούν να καταγράψουν την πρόθεσή τους σε έγγραφα που θα τους επιτρέψουν να ζήσουν και να εργαστούν στη χώρα μετά το 2019, οπότε και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εξόδου από την ΕΕ.

Την περασμένη εβδομάδα, η εφημερίδα Financial Times έγραψε ότι το Λονδίνο θα προσφέρει σε υπηκόους άλλων χωρών που ήδη ζουν στη Βρετανία τα ίδια δικαιώματα που έχουν τώρα, καθώς η χώρα αποχωρεί.