ΔΙΕΘΝΗ

Απεφεύχθη στο... παρά πέντε τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες

Δημοσίευση 21 Ιουνίου 2017, 08:25 / Ανανεώθηκε 21 Ιουνίου 2017, 12:57
Facebook Twitter Whatsapp

Νεκρός έπεσε από τα πυρά στρατιωτών που περιπολούσαν τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών το βράδυ της Τρίτης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Νεκρός έπεσε από τα πυρά στρατιωτών που περιπολούσαν τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών το βράδυ της Τρίτης, αφού είχε προηγηθεί μικρή έκρηξη.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, ο άνδρας ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά, ενώ ένας μάρτυρας τον άκουσε να φωνάζει “Allahu Akbar” πριν από την έκρηξη. Η αστυνομία δεν άργησε να ανακοινώσει ότι η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο.

Ο Εισαγγελέας των Βρυξελλών χαρακτήρισε το περιστατικό «τρομοκρατική επίθεση»  και σημείωσε: «Ο ύποπτος εξουδετερώθηκε από στρατιώτες που ήταν παρόντες στο σημείο αμέσως μετά την έκρηξη» και συμπλήρωσε πως «είναι νεκρός».

Από την έκρηξη δεν υπήρξε θύμα ή τραυματισμός, ενώ η ταυτότητα του δράστη δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή. Από μαρτυρίες έχει γίνει γνωστό πως επρόκειτο για «ηλιοκαμένο άνδρα με τζιν παντελόνι και λευκό t-shirt».

Αμέσως μετά την έκρηξη, που έγινε στις 20:30 τοπική ώρα, οι Αρχές εκκένωσαν το σταθμό και την γύρω περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Gran Place, πλατείας που αποτελεί ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης και προσελκύει πολλούς τουρίστες.